SAYFALAR

Kavaklı Köfteci / Yalıkavak - Bodrum - MUĞLA

Planlamadan, boş boş dolanırken, tamamen şans eseri rastladığım lezzetli mekanlar daha öncesinden damağımı onlara hazırlamadığım için tam bir sürpriz yumurta şeklinde beni benden alıyor.. Yalıkavak'ta 20 yıldır hizmet vermekte olan Kavaklı Köfteci gibi..


Yalıkavak çarşısında yer alan bir çok köfteci'den sadece burasının dolu olması, hatta önünde sıra beklenmesi ilk görüşte beni çok şaşırttı ama birazdan anlatacağım ve fotoğraflarını göreceğiniz köftelerini tattıktan sonra aç bir şekilde uzun uzun sıra beklemek çok mantıklı geldi :)



Masamıza oturduktan sonra beni neyin beklediğini görmek için yan masaları kesmeye başladım, her şey klasik görünüyordu; pilav, piyaz, yoğurt vs. ama ekmek ve köfte farklıydı..


Piyazları biraz fazla haşlanmıştı, maalesef beğenmedim ama pilavları tane taneydi, tavsiye ederim..


İkbal / AFYONKARAHİSAR

Kaymaklı ekmek kadayıfı denildiğinde ilk akla gelen ilimiz olan Afyonkarahisar'da İkbal dinlenme tesislerini ziyaret ettim.. Belki fotoğraf ve içerik olarak en kısır yazım olacak ama bu özel tatlıyı ve bunu biz fani yemek severler ile buluşturan İkbal'i yazmadan geçemezdim..


İstanbul'da çok sık olarak karşılaştığım ekmek kadayıfı şerbetindeki yapay tada İkbal'de rastlamanız mümkün değil, tam tersine yöreye özel lezzetli kaymak altında şerbetli bir tatlı olmasına rağmen insanı rahatsız etmeyen ve kesinlikle ağır gelmeyen bir kadayıfın birleşimini götürüyorsunuz.. Benim gözlemlediğim tek sorun standartlarıma göre porsiyonlarının biraz küçük olması, o kadar..


Ama bu güne kadar tattığım en lezzetli ekmek kadayıfı hala Köfteci Yusuf'un İznik'teki dükkanındakidir; http://lezzetgezgini.blogspot.com/2012/05/kofteci-yusuf-iznik-bursa.html o ayrı :)



Adres: İzmir Karayolu 9.km AFYONKARAHİSAR
Tel: 0272 252 55 00

Kebapçı Şen Kardeşler / DENİZLİ


"Denizli'de ne yenir?" diye araştırma yaparken Youtube'da Vedat Milor'un videosuna ulaştım; baba Kocabaylar diye bir mekanda tandırın kralını çatalsız bıçaksız elleriyle götürüp hem lezzet hem de fiyat-kaliteye 5 yıldızı basınca durağım belli oldu..


Denizli ufak tefek bir şehir olmasına rağmen şehrin içi tam bir keşmekeş.. Zar zor mekana ulaştıktan sonra çok ciddi bir hayal kırıklığı beni bekliyordu; ramazan nedeniyle dükkan kapalıydı! Çok fazla sinirlenmeden, madem sen ramazanda insanlara yemek vermiyorsun (bu arada arkadaşların hemen yanında dönerci dükkanları da var, orası açık nedense) normal zamanda da sende tandır yemem diyerek çevredeki diğer fırın kebabı yapan mekanları incelemeye başladım ve aralarında en salaş olanını seçtim; Kebapçı Şen Kardeşler, namı değer "Hacı'nın Yeri"..


Bir önceki paragrafta mekan için salaş derken, İstanbul'daki eski rum meyhaneleri gibi şirin ve çekici bir salaşlıktan bahsetmiyorum, gerçek anlamda anti-hijyenik bir mekan burası.. Ama camın önünden gözüken tandırın çekiciliği gözümü kararttı ve siparişimi verdim..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...