SAYFALAR

Küçük Hasan'ın Yeri / Çakıllı - KIRKLARELİ


Bu hobiye başlarken şehir içerisindeki mekanlardan çok şehir dışındaki, yol üstündeki mekanları paylaşmayı planlamıştım.. Zamanla şehir içinden fazlaca bahsedince biraz eksen kayması oldu ama sizlere gururla sunabileceğim bir keşifle karşınızdayım :)


Kırklareli ilimizin Vize ilçesine bağlı Çakıllı köyünde yer alan Küçük Hasan'ın Yeri, Ergene Nehri'nin doğduğu, hiç bir GSM operatörünün çekmediği bir mekan.. Bu sayede insan zamanını tamamen kendine, sevdiklerine ve yemeğe adayabiliyor :) Ayrıca yemek sonrası ormanda çok keyifli yürüyüşler yapabiliyorsunuz..


Toprak fırın içerisine sabah 09:00 gibi yerleştirilen oğlak ve kuzular saat 14:00 civarında nar gibi oluyor..




Küçük Hasan tarafından satır ile kesilen oğlağın derisinden ciğerine, etinden yağına kadar her şey servis ediliyor..



  
Küçük Hasan'ın Yerinde sunulan oğlak eti yumuşak, hafif ve lezzetli olmasının yanında ciddi anlamda yağlıydı.. Benim gibi et obur biri için bulunmaz nimet olan bu yağlı oğlak eti, her damak tadına hitap etmeyebilir..


Üzerine hafif kekik dökerek, çoban salatanın suyuna banılmış ekmek ile götürdüğüm oğlak etini özellikle Trakya'da denemenizi tavsiye ederim..  Küçük Hasan'ın Yeri'ni lokasyon olarak bulamasanız bile Kırklareli ilimizde bunu yapan çok fazla mekan mevcut.. Ancak hiç de ucuz olmayan bu kaçamak için yanınızda nakit para bulundurmayı ihmal etmeyin.. Dönüş esnasında da özellikle manda yoğurdu ve kaymağı ile sucuk almayı unutmayın..


Adres: Çakıllı Köyü, Vize - Kırklareli (Köy göbeğindeki kasap'tan içeri doğru girdikten sonra piknik alanı tabelalarını takip etmeniz gerekiyor)

4 yorum:

  1. Burası içkili mi içkisiz mi bu konuda bi bilgi vermemişsiniz... Bilgi alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. telefonu varmı , fiyatları nasıl öğrenebiliriz

    YanıtlaSil
  3. Bu lezzetli yazı için teşekkürler. Kesinlikle çok iştah açıcı görünüyor!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...