SAYFALAR

Koru Hotel Restaurant / Bolu


Koru Hotel restaurant benim için tam bir çocukluk efsanesidir..  Eski İstanbul – Ankara yolu üzerinde Bolu dağını geçince (otobanda ise Abant çıkışından 2-3 km uzakta) yer alan Koru Hotel müthiş doğası, spor imkanları ve restaurant’ı  ile tam bir keyif oteli.


Bizi ilgilendiren konuya dönersek; içerisindeki restaurant’ın spesiyalleri ise Domates Çorbası ve Koru Kebabı, ben de sadece “sizler için” bunları götürdüm J

Yaklaşık 200 kişilik bomboş bir restaurant’a girince şaşırdım, “otoban burayı da öldürdü, büyük ihtimalle de yemeklerindeki lezzeti de öldürmüştür” diye düşündüm ama kendinizi en klas restaurant’taymış gibi hissettiren bir şef ve servis ile karşılaşınca Koru Hotel’in kendini hiç bozmadığını anladım..


Domates çorbası kıvamı ve peynirinin lezzeti ile içtiklerimin içerisinde en iyilerindendi.. Moda Kırıntı’da (diğer Kırıntı’ları sevmem, gitmem, Kırıntı’dan saymam bile) servis edilen Domates çorbasından bile güzel..




Koru kebabını bilmeyenlere anlatmam gerekirse; iskender üzerine özel kaşar peynirlerini eriterek, bol yoğurt ile servis edilen müthiş bir kebap diyebilirim.. Tabii ki Bursa iskenderi ile karşılaştırmam ama gerçekten farklı ve ilgi çekici bir tat.. Çocukluğumda babam farklı malzemeler kullanarakta olsa bunu yapardı ve gerçekten müthiş olurdu.. En kısa sürede ben de misafirlerime yaparak sizler ile paylaşacağım..


Koru Hotel otoban üzerindeki tüm mekanlardan çok daha kaliteli servis ve yiyecekleri otobana sadece 5 dakika uzakta sunuyor, bence bilmeyenler kesinlikle bir şans vermeli, bilenler de varacakları yere 20 dakika geç varmayı göze alıp eski İstanbul – Ankara yolu üzerindeki Koru Hotel’e tekrar gitmeye başlamalı..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 35 TL @ Kasım 2011 )

Domates Çorbası
Koru Kebabı
Kola



D100 Karayolu üzeri, Yeşilköy Mevki Boludağı / BOLU

Tel: 0374 225 22 90

2 yorum:

  1. Achh ya koru otel efsanedir gercekten! Kasarli tostunu da unutmamak gerekir! Bir tek kelebekleri hic sevemedim :)

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyenizi dinleyip bir sonraki ziyaretimde mutlaka tostlarını da deneyeceğim.. Beğenirsem otelin bir de marketi bulunuyor, oradan peyniri alıp evde de yaparım :)) ohhh!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...