SAYFALAR

Devrez Dürüm Evi / ANKARA


Adını Çankırı’da bir çay isminden alan Devrez, yıllar önce keşfettiğim ve zaman içerisinde kendini dükkan olarak geliştiren ve genişleten, salaş ve yerel ambiyansından kaybetse de lezzetinden kaybetmeyen, müşterilerine 24 saat hizmet veren bir lezzet durağı..



Ankara Esat’ta yer alan “Aspava” isimli mekanların aksine soslu döner dürüm sunmayan Devrez’de masaya oturduğunuz gibi malzemesi çok lezzetli serpme salata sunuluyor..


Sonrasında ise közlenmiş soğan (arap soğanı), acılı ezme, humus ile masa zenginleştirildi.. Sunulan mezeler çok iddialı olmasa da lezzeti yerindeydi.. Sipariş verdiğimiz çorbalar ise kokusu ve görüntüsü ile fotoğraf çekmeyi eziyet haline getirdi! (Gördüğünüz fotoğraflar benim sipariş verdiğim az çorba’dan, eşimin çorbası tamdı ama o hemen kaşıkladığı için çorbadaki tereyağı dağıldı)




Tahta kaşıklarla içtiğimiz bakır tabaktaki mercimek çorbası bol tereyağı ile servis edildi, un ile kıvam katılan çorbaya uzun zamandır hayranım, özellikle soğuk kış gecelerinde insanı hayata döndürüyor, ama herkesin damak tadına hitap ettiğini söylemek yanlış olur..




Devrez’in hoşuma giden özelliklerinden biri de açık ayran sunmasıydı, günümüzde bir çok lezzetli yemekler sunan mekanın hazır ayran servis etmeye başlaması ve her yerde aynı ayranı içmek beni gerçekten rahatsız ediyor.. Bakır bardakta sunulan ayran çok lezzetli olmasa da en azından farklıydı..


Beyti sarma ise sunumu ile doyurmaya yetti J şaka bir yana sunumu ve göz doyuruculuğu ile beyti'yi tatmadan tatmin oldum ama eşiği görünümü ile çok yükselttiği için tadından çok fazla etkilenmedim.. Kesinlikle kötü değildi ama mucizeler de yaratıldığını söylemek yanlış olur..


Devrez, Ankara’da yaşayanların da şehir dışından ziyaret edenlerin de mutlaka ziyaret etmesi gereken, farklı, lezzetli ve mutlu ayrıldığım bir mekan..



TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 25 TL @ Kasım 2011 )



Özel Çorba
Beyti Sarma veya Çöp Şiş
Ayran


Esat Caddesi No:143/A Çankaya / ANKARA

Tel: 0312 436 49 10

4 yorum:

  1. Mercimek corbasinin sunumuna geeellll:))

    YanıtlaSil
  2. Sayın Lezzet Gezgini, sizden çocukların ve bebeklerin de ilgisini çekebilecek farklı menuler bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Beğenilen bir mekan olabilir ancak son gidişimde çalışanlar masalardan birinde oturan müşterilere küfrederek kavga çıkarmış ve dahası diğer masalardaki insanlar da olaya karışmış ve işletme çalışanları diğer masalardaki insanların onları tartaklamasına izin vermiştir. Kavga arabaların farlarının kırılması ve tekme tokat bir kovalamacaya dönüşmüştür. Dolayısıyla bu mekana bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Beğenilen bir mekan olabilir ancak son gidişimde çalışanlar masalardan birinde oturan müşterilere küfrederek kavga çıkarmış ve dahası diğer masalardaki insanlar da olaya karışmış ve işletme çalışanları diğer masalardaki insanların onları tartaklamasına izin vermiştir. Kavga arabaların farlarının kırılması ve tekme tokat bir kovalamacaya dönüşmüştür. Dolayısıyla bu mekana bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...