SAYFALAR

Meşhur Kahvaltıcı Kadri / Yıldız - ANKARA


Diyarbakır'da çok sevilen, 500 yıllık tarihi bir handa hizmet veren, özellikle siyasetçi, dizi çekimi veya konser için şehri ziyaret eden ünlülerin uğrak yeri olan Meşhur Kahvaltıcı Kadri'nin Ankara şubesini ziyaret ettim..


Hava çok soğuk olduğu için dışarıda horozlarla birlikte takılma şansı bulamadık :) içeride şömine yanında güzel bir masa kurduk, sipariş için sadece kahvaltı dememiz yetti, sonrasında masa donanmaya başladı..


Masada 6 farklı yöresel peynir, siyah ve yeşil zeytin, tahin - pekmez, tahin helvası, kış mevsimi olmasına rağmen tadı kaçmamış domates - salatalık, masada olmasına pek anlam veremediğim patates kızartması, ekstradan 2 tabak götürdüğümüz bal - kaymak ve 2 demlik tükettiğimiz çaydanlık ile servis edilen çay başlı başına bir ziyafetti..



Ama Meşhur Kahvaltıcı Kadri'de insanı özellikle kendinden geçiren 2 tat var ki, onlar için ayrı yer ayırmam gerekiyor..



Bunlardan ilki; meyveli, reçelli yoğurt.. Yoğurt yemeyi oldum olası çok severim, her öğün tüketilebilir, zararsız ve lezzetlidir.. Sadece yemeklerin yanında değil, tatlı olarakta yenilebilir, küçükken neredeyse hepimiz içine şeker vb. şeyler katıp yedik ama benim aklıma böylesi gelmezdi; Kahvaltıcı Kadri yoğurdu muz, kivi ve nar ile karıştırıp üzerine böğürtlen reçeli dökerek servis ediyor ve insan kendinden geçiyor..


İkincisi ise Kavurmalı yumurta.. Bu yumurtadaki kadar kavurmayı İstanbul'da şarküteriden almak isteseniz zaten kahvaltı hesabı kadar para vermeniz gerekir :)) Kaliteli, kurutmadan pişirilmiş, leziz kavurma ile pideyi bandıra bandıra yediğim yumurtanın tadı benim için en iyiler arasındaki yerini aldı..


Mekanda beğenmediğim tek şey ise ikramları olan Dibek kahvesiydi.. Sadece sunumu için bile sipariş verilebilir ama tadı kesinlikle bana hitap etmiyor..


Meşhur Kahvaltıcı Kadri'de salaş ama keyifli ortamı ile rahat hissedeceğiniz, soğuk Ankara havasında şömine yanında ısınacağınız bir mekan kurmuşlar.. Hava güzel olduğunda ise Yıldız'daki (Ankara Yıldız semti, sakın Beşiktaş'a gitmeyin) Barış Manço parkının yeşilliği içerisinde oturabilirsiniz..

Servis edilenlerin hepsi özenerek hazırlanmış ve lezzetli.. Umarım İstanbul'a gelip kendilerini bozmazlar, biz de her Ankara ziyaretimizde keyifle tekrar tekrar ziyaret ederiz..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı 25 TL @ Kasım 2011 )
Kahvaltı


http://kahvalticikadri.com/


4. Cadde, Barış Manço Parkı içi, Yıldız - Çankaya / ANKARA

2 yorum:

  1. Rezil bir kahvalti.urunler uydurma.hizmet ve urunlere gore cok pahali.meyva suyu 5.00 tl gibi

    YanıtlaSil
  2. kavurmalı yumurtamı rezil olan anlamadım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...