SAYFALAR

Nusr-Et Burger / Bebek - İSTANBUL


Bir öğle tatilinde şirket yemeğinden kaçarak Nusr-Et Burger'de bulduk kendimizi.. Bir çok şehir efsanesini göze alarak çıktığımız bu yolda kredi kart limitlerimiz her türlü şeye hazırdı :)


Nusr-Et Burger'in menüsü çok geniş değil ama mekan için fazlasıyla yeterli..


Biz saat 12:15 gibi ulaştığımızda henüz burger ekmekleri mekana teşrif etmediğinden adını sıkça duyduğunuz lokum siparişi vererek olaya girelim dedik..



Tadımlık bir kaç parça et yiyeceğiz diye beklerken dananın sırt etini kaya tuzu ile önümüze sunduklarında gözümüz döndü.. Yumuşacık, az pişmiş et gerçekten adının da parasının da hakkını veriyor..


Bir süre beklemenin ardından ekmekler mekana giriş yaptı ve köfteler kömür üstündeki ızgaraya atıldı.. Sipariş verdiğimiz iki burger de çok kısa sürede servis edildi..

Daha önce yorumladığım burger mekanlarında tatlı ve çok susamlı ekmek konusunda takıntılı olduğumu, bana göre burger ekmeğinin tadıyla etin önüne geçmemesi gerektiğini yazmıştım.. Sanki Nusr-Et Burger'in ekmeğini anlatmışım :) Kalınlığı, tadı, susamı.. Ekmeğin tamamı çok doğruydu..


Kömürde pişirilen burger köftesi ciddi anlamda baharatlı, sulu ve büyük.. Peynirler biraz daha erise çok daha iyi olurdu ama hiç abartmadan söylüyorum bugüne kadar Türkiye'de tattığım burgerler arasında en iyisi (belirtmekte fayda var, henüz Gourmet Burger Kitchen'a uğrama şansım olmadı).. Yanında servis edilen ve yine baharatlı olan patates kızartması ise leziz..


Sonuç olarak Nusr-Et Burger gerçek anlamda burger keyfi sağlayan nadir mekanlardan.. Fiyatları konusunda da şehir efsanelerine inanmayın.. Diğer burger restaurantlarından fiyat olarak fazlası yok, lezzet olarak farkı var..

Bu arada hata yapıp, burger öncesinde aperatif olarak 2 burger parasına lokum yemeyin.. Mekana ya burger yemeye, ya et yemeye gidin, çünkü porsiyonlar cidden doyurucu!



Tel: 0212 265 4502

Adres: Manolya Sokak No:244-1 Bebek - İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...