SAYFALAR

Meşhur Köfteci Mustafa / Adapazarı - SAKARYA


Meşhur Köfteci Mustafa 1912 yılından bu yana hizmet veren tam 1 asırlık gerçekten farklı bir lezzet durağı olarak adlandırabileceğimiz bir mekan.. En güzel yanı ise İstanbul - Ankara otobanında Adapazarı çıkışından sadece 10 dakikalık mesafede..


Mekana girdiğimiz gibi kurt gibi aç olduğumuzdan hemen siparişleri verdik; köfte, piyaz ve ayran..



İri taneli piyazları biraz fazla haşlanmış olsa da güzeldi.. Çocukluğumuzda  ayran içtiğimiz şişelerde (Eker Ayran aynı tadı yaşatmaya devam ediyor) sunulan ayranları da kesinlikle ortalama üstündeydi..




Bırakıp geyiği gelelim sadede; ıslama köftenin en iyisi tartışmasız burada.. Zamanında balkanlardan göç eden halkın memleketimize taşıdığı lezzet çeşitliliğinin en iyilerinden.. Tabakta sunulan köfte ve birazdan detaylı olarak anlatacağım ekmekleri ile emsallerinden çok farklı bir yemek yemenin hazzını yaşadım.. Tek sorun porsiyonlarının küçük olması, mutlaka 1,5 söylemeniz lazım..!



Köfteler ile birlikte servis edilen ekmekler tadını kemik suyu ve toz kırmızı biber (ekmeğin rengi biberden geliyor) karışımından alıyor.. Bu lezzetli karışımla ıslatılan ve ızgarada pişirilen ekmekler her damak tadına hitap etmese de beni fazlasıyla etkiledi.. Mekanı ziyaret eden Adapazarı halkı her bir köfte ile 1 dilim ekmek yiyor ama benden tavsiye siz 2-3 köfte için bir ekmek götürün, çünkü ne kadar leziz olursa olsun ekmeklerin tadı biraz ağır :)


Tatlı olarak kaymaklı kemalpaşa tatlısı sipariş verdik, standart olarak sunulan manda kaymağı yerine sıvı kıvamlı süt kaymağı ile servis edilen tatlı  farklı ve başarılıydı..

Umarım sizlerin de bir gün Meşhur Köfteci Mustafa'ya uğrama imkanınız olur ve bu farklı lezzetleri tadabilirsiniz.. Hem de 2 kişi tıka basa yiyip sadece 28,5 TL ödeyerek..!


Sakarya Caddesi No:42 Adapazarı / SAKARYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...