SAYFALAR

Filizler Köfte / Tuzla - İSTANBUL

Tuzla sahilde bulunan Filizler köftecisi bana göre İstanbul Anadolu yakasının en lezzetli köftesini bulabileceğiniz mekandır.. 15 yıla yakın süredir uğrarım, menü tercihimde hep aynıdır; kaşarlı köfte, piyaz, ayran..


Filizler köftecisi devamlı olarak kalabalık olduğundan çok fazla acıkmadan ziyaret etmenizde fayda var çünkü yemek saatlerinde minimum 10-15 dakika masa bekleyebilirsiniz.. Benim gibi aç kalınca huysuzlanan ve başı ağrıyan tipler genellikle burada mağdur olabiliyorlar, ta ki sofraya kurulup piyaz servis edilinceye kadar..





Bir köftecinin sadece köftesinin güzel olması benim için yeterli değil; nasıl Akhisar çarşı içerisindeki Köfteci Ramiz & Rasim Oğulları'nın salatası ve tatlıları en az köfteleri kadar lezzetliyse, diğer mekanlardaki köfte yanında sunulan piyaz, salata veya söğüş domates, soğan hatta pide-ekmek lezzetli olmalı.. Filizler köftecisindeki piyaz da biraz önce örneklerini verdiğim başarılı yan tatlardan.. Kendi üretimleri olan ayran da gayet lezzetli..


Mekandaki yoğunluğa oranla gayet hızlı bir şekilde servis edilen kaşarlı köfteleri mekan sahipleri çıkar kavgasına girip değişse de Filizler'in köfte lezzetinin değişmediğini kanıtladı.. Tabak pilav ve patates püresi ile zenginleştirilmiş ve porsiyon büyüklüğü ideal.. Filizlerde hoşuma gitmeyen ve geliştirmeleri gereken tek şey ekmekleri.. Geri kalanlar ise benim gibi köftehorlar için müthiş :))


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 18 TL @ Aralık 2011 )

Kaşarlı Köfte (Çok açsanız 1,5 porsiyon)
Piyaz
Ayran

Adres: Cumhuriyet Caddesi No:135 Tuzla / İSTANBUL

Tel: 0216 395 91 06

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...