SAYFALAR

Nur Abla Karadeniz Sofrası / Ümraniye - İSTANBUL



Her zaman abla’lı, amca’lı, dayı’lı,dede’li restaurant isimlerinden uzak durmaya çalışmışımdır, nedense bu isimlere sahip mekanlar çok çakma ve sıradan gelirler kulağıma..




Ama Nur Abla Karadeniz Sofrası Kuzguncuk’taki İsmet Baba Balıkçısı gibi benim için farklı bir yerde diğer akraba isimli mekanlardan.. Duvarlarındaki Karadenizli politikacı ve sanatçı fotoğraflarından da anlaşılacağı gibi bu sadece benim için böyle değil..






Karadeniz mutfağı denince aklıma ilk Beylerbeyi’ndeki Trabzon Kültür Derneği (ileride oradan da bahsedeceğim) gelirdi, dolma ve muhlaması ile tercih ettiğim bir mekandı ama Nur Abla çok daha zengin menüsü ile bence İstanbul’daki en önemli Karadeniz mutfağı temsilcisi..



Yemeğe kara lahana çorbası ile başladım, daha önce denemediğim bu yöresel çorba yüzünden kaybettiğim yıllarıma yandım :P Başka mekanların karalahana çorbaları ile kıyaslayamayacağım ama denerseniz gerçekten çok lezzetli bir çorba ile karşılaşacağınızı sizlere garanti edebilirim.. Acılı ve tamamen doğal, tam bir hasta çorbası gibi, insana içtikçe şifa geliyor :)



Köpüklü "Laz Ayranı"nın tadı ekşi ve yemek yanında iyi çok iyi gidiyor..


Karışık yemek tabağında bulunan kuru fasulye çok başarılıydı, bir çok mekandaki gibi yağ içinde yüzen fasulyeleri sunmuyorlar, en az Çömlek kadar lezzetli bir fasulye var Nur Abla'da.. Sac kavurma ise ortalamanın üstündeydi, et biraz kurumuştu o kadar..





Yemeğin en zayıf halkaları ise lahana sarması ve cacıktı..







Tatlı olarak laz böreği, kabak tatlısı veya ev baklavası da denenebilir, ben  laz böreği götürdüm :) Altındaki hamur biraz kalın ve ağır ama üstündeki çıtır çıtır kısmı leziz..


Tatlı yanında mutlaka çay içmelisiniz, yıllardır hiç çay içmemişim gibi geldi..




Sonuç olarak Nur Abla çok çok uzaktan da olsa içimde varolan Karadeniz kanını canlandırmaya yetti.. Sıcak ortamı, ilgili ve sohbetli garsonları (sadece onlarla sohbet etmek için bile gidilir, özellikle Ziya Abi'nin masasına oturun ama yemeğinizi tabağınızda bırakırsanız fırçayı yersiniz; "Niye yemedun bunu") ile Karadeniz mutfağı sevenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir mekan Nur Abla Karadeniz Sofrası..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı 27 ~ TL @ Kasım 2011)

Kara Lahana Çorbası
Karışık Yemek Tabağı
Laz Böreği



Tepe Üstü Alemdağ Caddesi No:538/B - Ümraniye /İstanbul

Tel: 0216 365 96 60

1 yorum:

  1. Size naçizane tavsiyem bir lezzet gezgini olarak karadeniz mutfağına ilişkin ilginç bir mekan olarak Trize'yi bir ziyaret etmeniz...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...