SAYFALAR

İsmet Baba / Kuzguncuk - İSTANBUL


Düşünün; İstanbul’un – boğazın tam ortasında, bir yalı balkonu misali denizin üstündesiniz ve Boğaziçi köprüsüne, Çırağan’a karşı 60 yıllık bir mekanda, makul sayılabilecek bir fiyata rakı balık keyfi yapıyorsunuz.. Hayaldi gerçek oldu; İsmet Baba!


Başta Hürriyet olmak üzere bu tarz sıralamalar yapan her gazetenin ilk 10 balıkçısı arasında bulunan İsmet Baba bence Anadolu yakasının en iyi balıkçısı.. Salaş ortamı ve manzarası ile insana fazlasıyla keyif veriyor..





Denediğimiz tüm mezeler doğru malzeme ile hünerli ellerden çıkarak hazırlanmıştı.. Özellikle kalamar her mekanda olduğu gibi fazla kızartılmamıştı, acemiler gibi lastik gibi de sunulmadı, bu yüzden ikincisini söylemek zorunda kaldık :) Bir sonraki ziyaretimde kızartma yerine ızgara isteyeceğim, bakalım onu nasıl yapacaklar.. İlginç bir şekilde güveç yerine tabakta sunulan karides ise emsallerinden üstündü (belki de acısı fazla kaçtığı için hoşuma gitti, bilemiyorum)..




Balıkçılarda yaptığım en büyük hatalardan birini yapmamak adına mezeleri ve ara sıcakları olabildiğince az tuttum ama başka bir hata ile kendimi yine yaktım ve mevsimi olmamasına rağmen çok özlediğim kalkanı yemeyi tercih ettim, bu yüzden de lezzeti çok da etkileyici olmayan bir balık yedik, kesinlikle bir Alex değildi ama kalkan kalkandır :)



Kısaca hem mekanda hem de yiyeceklerin sunumunda gereksiz şovlara kaçılmadan, saf ve leziz mezeler, kaliteli balık ve yanında rakı (benim tercihim her zaman Yeşil Efe’dir) stresli ve sıkıntılı geçen bir iş yoğunluğunun üstünü örtmeye yetti.. Bunların hepsine manzarayı da kattığınızda unutulmayacak keyifte bir akşam yaşadık diyebilirim..

2 yorum:

  1. süpermiş adresi de yazsanız daha süper olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yazdım, adresi de bari siz bulun :))

      Şaka bir yana haklısınız; Çarşı Caddesi No:1/A 34674 Kuzguncuk - İstanbul

      Afiyet olsun..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...