SAYFALAR

Lider Pide / Ümraniye - İSTANBUL


Sonda yazmam gerekeni bu sefer en başta yazacağım; Lider Pide’de yediğim pide’yi o kadar beğendimki, resmini eşime mail atarken konu’suna “Mutluluktan ağlamak üzereyim” yazdım..



Tamam biraz abartmış olabilirim ama Lider Pide gerçekten çok başarılı.. Aşağıda pide ile ilgili detaylara ineceğim ama mekandan da bahsetmek lazım.. Tek başıma gittiğim için rahatça yer bulabildim ama 15-20 dk masa sırası bekleyenler vardı, dikkatli olmanızda fayda var, ne kadar kalabalık giderseniz o kadar zor yer bulursunuz :)


Pidelere gelince; Kavurmalı ve peynirli pideyi tercih ettim (diğer seçenekler kıymalı ve karışık) sonrasında da eziyet başladı.. Etraftaki masalara pideler uçuşurken gerçekten acı çektim ama sonunda benim siparişim de geldi;



En başta iddialı yorumumu paylaşayım; bence Lider Pide'nin sırrı ne peynirinin Trabzon'dan, ne kavurmasının Rize'den, ne de tereyağının Vakfıkebir'den gelmesi.. Kesinlikle hamuru..! Gevrek, hafif ve diğer muadilleri gibi midenize oturmuyor.. Pide'nin içindeki tereyağı'na üstündeki hamuru bandıra bandıra, arasına ateşle direkt teması olmadığı için kurumamış kavurmasını ellerinizle koyarak afiyetle yiyorsunuz.. (Sakın garsondan bıçak istemeyin, fırçayı yersiniz)


Ben Trabzon usulü uzun pide siparişi verdim, isterseniz Rize usulü yuvarlak pide de sipariş verebilirsiniz ama siz beni dinleyin, kapalı isteyin ve benim yaptığım  hatayı yapmayın kesinlikle yumurta kırdırın..!

Lider Pide ile ilgili söyleyebileceğim tek kötü şey ayranlarının hazır oluşu.. Kendilerine has, açık ayranlarının olmayışı bence eksi puan ama onca artının yanında kaybolup gidiyor..


Arkadaşlarım yemekten sonra çay ikram edilmemesini eleştiriyorlar ancak bu kadar yoğun bir mekanda, insanlar aç sıra beklerken insanların çay keyfi yapması bence de gereksiz..



“M.Ç.C. Lider Pide”deki baş harfleri voltran misali oluşturan Melih, Çetin, Cemil Zor kardeşler’in babalarından gelen ve fazlasıyla yerine getirdikleri öğretisiyle yazımı tamamlıyorum; “Lezzet ve damak tadı, ustalık ve sunumla bütünleşmeli”


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 17 TL @ Kasım 2011)

Karışık Pide
Ayran



Tepe Üstü Poyraz Caddesi No:36 - Ümraniye /İstanbul

Tel: 0216 314 51 12

1 yorum:

  1. Önce bir yumurtalı kavurmalıyı nefes almadan yuttum :) Sonra eşimle bir tane daha isteyip yarımşar paylaştık. Diğer arkadaşlardan utanmasam bir yarım daha yiyecektim, yerdim, yemeliydim hatta. Anlatırken bile ağzımın suyu akıyor. Ben böyle lezzetli ve hafif bir pide yemedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...