SAYFALAR

Kalamış Balık / Kalamış - İSTANBUL


Kalamış Balık marina girişinin tam karşı köşesinde, Özgür Şef'in olduğu binanın terasında yer alıyor.. Kısıtlı tekne & deniz, bolca Moda burnu manzarası olan mekan, ferah ve huzurlu..



Masaya kurulduktan sonra servis edilen mısır ekmeği, zeytin ve turşu kazınan mideniz için ilaç gibi, bir yandan iştahınızı açarken, diğer yandan mezeler ve balıklar masaya geldiğinde saldırmamızı engelliyorlar..




Kızılkayalar / Taksim - İSTANBUL


Sabaha karşı Taksim eğlencesi dönüşü yenebilecek en "garip" şey Kızılkayalar'ın ıslak hamburgeri olmalı.. Seveni çok sever (benim gibi), sevmeyeni ise nefret eder.. Islak hamburger için kereviz - enginar statüsünde diyebiliriz yani :)


Gecenin (daha doğrusu sabahın) 4'ünde ufacık bir dükkanda birbiri üstüne çıkmış 15 kişi bir hamburgerin peşinde koşuyorsa bu işte bir iş var demektir.. Dükkanın içi böyle ama dışı daha fena.. Yine de hazır hamburger servis edildiği için anında servis yapılıyor, bu sayede bekleme yok, sirkülasyon son noktada..


Bol sarımsaklı ve baharatlı domates sosu (kendisi ketçap, salça ve domates karışımından oluşmaktadır) ile donatılmış hamburgerden ayak üstü minimum 2 tane yemek gerekiyor ki midemiz şenlensin..

Bu arada "cümle alemin bildiği bir lezzeti niye yazdın ki, bu mu senin lezzet gezgini anlayışın" demeyin, Kızılkayalar'ı ve şaheserleri ıslak hamburgeri yazmazsam ayıp olurdu..


Adres: Sıraselviler Caddesi No:6 Taksim - Beyoğlu / İSTANBUL

Özçelik Aspava / Esat - ANKARA

Aspava deyince benim mekanım Yıldız Beyi Aspava'dır, ama hobim gereği farklı mekanları da denemek lazım diyerek üstatlardan Oburcan'ın tavsiyesi ile Özçelik Aspava'nın yolunu tuttum..


Özçelik aynı Yıldız Beyi gibi diğer cadde üzeri yan yana dizilmiş "Aspavacı"lardan az da olsa farklı bir lokasyonda, bahçesi geniş, ferah ve temiz..

Sofraya kurulur kurulmaz 1,5 soslu - soğanlı söyledim.. Çok geçmeden salata, soslu patates ve cacık da geldi..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...