SAYFALAR

Özçelik Aspava / Esat - ANKARA

Aspava deyince benim mekanım Yıldız Beyi Aspava'dır, ama hobim gereği farklı mekanları da denemek lazım diyerek üstatlardan Oburcan'ın tavsiyesi ile Özçelik Aspava'nın yolunu tuttum..


Özçelik aynı Yıldız Beyi gibi diğer cadde üzeri yan yana dizilmiş "Aspavacı"lardan az da olsa farklı bir lokasyonda, bahçesi geniş, ferah ve temiz..

Sofraya kurulur kurulmaz 1,5 soslu - soğanlı söyledim.. Çok geçmeden salata, soslu patates ve cacık da geldi..





Salataları diğer Aspava'lardan çok daha zengin ve lezzetli.. Ama tabii ki bir Amasra Canlı Balık salatası değil :) Bu gibi servis edilen cacık ise ayran kıvamında ve soslu - soğanlı dürüm ile en iyi giden tat.. Bunların yanında patates kızarması çok memnun bırakmasa da Aspava kültürünün değişmezi.. Tabii ki o da soslu!



Soslu - soğanlı döner dürümlerini incecik lavaş içerisinde servis ediyorlar, lezzetli ve kurumamış döner etini de sos ile zenginleştirince tadından yenmiyor.. Usta elinden tuzu biraz fazla kaçırmış olmasaydı Yıldız Beyi kadar iyi diyecektim ama bu seferlik geçemedi :) Ama ilk fırsatta tekrar bir şans vereceğim..


Eskiden uzun Marlboro ikram eden garsonlar artık helva veriyorlar; Sigara iç mekanlarda öldü, başımız sağolsun, helvasını yiyelim misali :)


Adres : Esat Caddesi, 110 / C Çankaya - ANKARA

Telefon : 0312 437 80 88

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. guzel yer tavsiye edilir yemek öncesi gelen servisler harika

    YanıtlaSil
  3. www.ozcelikaspava.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...