SAYFALAR

Lider Pide / Çırçır Ormanı - Ümraniye - İSTANBUL

Daha önce Lider pideyi ziyaret etmiş ve pidelerine olan hayranlığımı sizlerle paylaşmıştım; (http://lezzetgezgini.blogspot.com/2011/11/lider-pide-umraniye-istanbul.html), bu sefer Ümraniye Ikea'nın karşısındaki Çırçır ormanı içerisinde bulunan en yeni şubelerini ziyaret ettim..


Yılın ilk güneşine maruz kaldığımız çok güzel bir Pazar günü, oksijenin tavan yaptığı orman içerisinde, dolayısıyla en tok olanımızın bile yarım pide yiyecek kadar acıktığı mekanın balkonu keyifli.. Ancak orman manzarası beklerken kocaman bir otopark manzarası ile karşılaşmak hayal kırıklığı oldu.. O güzel alan farklı değerlendirilebilirdi..



Egeli Gurme / Ataşehir - İSTANBUL


Bir iş dönüşü ablam sayesinde Egeli Gurme ile tanıştım; canımız tatlı çekti ve onun önerisi ile kabak tatlısı siparişi verdik, üzerine tahin eklenerek hazırlanan tatlı gerçekten farklıydı.. O anda mekanı ziyaret etmek için hain planlar kurmaya başladım, ve şansıma üzerinden çok zaman geçmeden eniştemden davet geldi; Egeli Gurme'de akşam yemeği keyfi, hem de o ısmarlıyordu..! Güzel yemekten daha da güzeli beleş olanıdır diyerek çıktık yola..



Geçtiğimiz 3 sene boyunca oturduğum eve neredeyse yürüyüş mesafesinde olan mekanı maalesef daha önce duymamış, görmemiştim.. Palladium AVM karşısındaki Anadolu Hastanesinin arkasında bulunan mekanın dışı özenle dizayn edilmiş, özellikle kapısı ve onun üstündeki mermere işlenmiş logosu  daha girişte insanı etkiliyor..







Dürümcü Emmi / Kadıköy - İSTANBUL

Yıllardır salı pazarının yanında hizmet veren ve sürekli olarak yoğun olduğu için dikkatimi çeken Dürümcü Emmi'yi ziyaret etme fırsatı buldum.. Nizipli usta Mehmet Cankesen tarafından kurulan mekan web sitelerindeki fotoğraflarda (http://www.durumcuemmi.net/konuklar.aspx) gördüğüm kadarıyla tam bir kebap sever ünlüler durağı..



İlk ziyaretim olduğu için nereden başlayacağımı bilemiyordum ve yoğun menü incelemelerim sonrasında sarımsaklı mercimek çorbası ile başlayıp, açık ayran ve Adana kebap ile bitirmeye karar verdim..



Mercimek çorbasının sarımsakla bu kadar lezzetli olabileceğini düşünemezdim.. Tarzı hoşuma gitti ancak gelişigüzel hazırlanmış olması puanını biraz kırdı.. Bundan sonra evde mercimek çorbası pişirirken eşimden mutlaka sarımsak ile hazırlamasını isteyeceğim..



Güzel Yer Yedigün / Sarıyer - İSTANBUL



Sarıyer'de bir  bilinmeze doğru yolculuk yapıyorduk, yola çıkalı 1,5 saat olmuştu ve açıktan ruhumuzu teslim etmek üzereydik ki kendimizi Telli Baba'yı geçer geçmez sağda denizin üstünde kurulmuş Güzel Yer Yedigün balık lokantasında bulduk..





Hava kararmadan vardığımız için şanslıydık çünkü manzaranın tadını çıkartabildik ve sizler ile paylaşabildim.. (Keşke yemekler de hava kararmadan gelseydi, aşağıdaki fotoğraflar için kusuruma bakmayın)



Denizin üstünde bir yalı balkonunda oturuyormuş hissi veren mekan insanı boğmuyor, özellikle uzun ince yapısı sayesinde neredeyse hiç bir masa deniz manzarasından mahrum kalmıyor.. Henüz mekanları yorumlamadan önce ziyaret ettiğim lezzeti tartışılmaz Balıkçı Kahraman gibi manzarasız, kuytu köşe bir mekan da değil.. Ama merdivenleri yüksek ve dik olduğundan kafası güzel birinin yürümesi olanaksız :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...