SAYFALAR

Çömlek / Çamlıca - İSTANBUL


Kuru fasulye denince benim aklıma ilk gelen mekan; Çömlek.. Bir gün iş çıkışı sizler için tekrar ziyaret ettim ve gerçek bir kuru fasulye sever olarak bir güzel ziyafet çektim..


Vapiano / Suadiye - İSTANBUL



Avrupa ve Amerika kıtalarında ciddi bir üne sahip olan Vapiano; sipariş verilişi, takibi, lezzeti ve ödemesi ile diğer tüm restaurant'lardan farklı bir mekan.. Benim gibi yediği yemeğin pişirilişini dahi görmek isteyen, içindeki malzemelerine sürekli olarak karışan, sorunlu müşterileri için mutfakları el altında ve işlerine dilediğiniz kadar karışabiliyorsunuz.. Sık sık uğradığım Suadiye Vakko'nun sokağında bulunan şubelerini sizler için tekrar ziyaret ettim..






Yıldız Beyi Aspava / Esat - ANKARA

Ankara Esat'ta herkesin kendi favori "Aspava"sı var :)) Benim vazgeçilmezim 10 yıldan uzun süredir "Yıldız Beyi Aspava".. Bu mekanın diğerlerinden hem lokasyon, hem de lezzet olarak benim için çok farklı bir yeri var.. Son Ankara ziyaretimde vakit ayırıp özlediğim lezzet aynen duruyor mu diye bir kontrol edeyim dedim..


Maalesef bir toplantı öncesi yiyeceğim için favorim olan "soslu, soğanlı" siparişini veremedim, bu seferlik sadece "soslu" oldu.. Siparişim servis edilmeden önce soslu patates, salata ve cacık geldi ve ziyafete başladım..


Salata görüntü olarak güzeldi, lezzeti ise normal, ama soslu döner dürüm'ün yanında çok iyi gitti..


Soslu patates ise özlediğim lezzetlerden bir diğeriydi, patatesi yumuşatsa da kattığı lezzete değer..


Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu / Fatih - İSTANBUL

Ünü dört bir yana yayılmış Öz Kilis Kebap ve Lahmacun'u ziyaret etmeyi çok uzun zamandır istiyordum; ama sadece insanlara yanıldıklarını söylemek için :)) "ÖZ" ile başlayan bir mekan ne kadar lezzetli olabilirdi?




Soğanlı, sarımsaklı 2 lahmacun, gavurdağı salata ve içli köfte sipariş verdim.. Yanımdaki arkadaşım ise adana kebap söyledi.. 






Gavurdağı salata kendi üretimleri nar ekşisi ile gayet lezizdi, ama içli köfte sipariş üzerine değil, önceden yapılarak getirildiği için hayal kırıklığı yarattı.. Yine de malzemesi çok kaliteliydi, bir sonraki ziyaretimde yine şans tanıyacağım..



Filizler Köfte / Tuzla - İSTANBUL

Tuzla sahilde bulunan Filizler köftecisi bana göre İstanbul Anadolu yakasının en lezzetli köftesini bulabileceğiniz mekandır.. 15 yıla yakın süredir uğrarım, menü tercihimde hep aynıdır; kaşarlı köfte, piyaz, ayran..


Filizler köftecisi devamlı olarak kalabalık olduğundan çok fazla acıkmadan ziyaret etmenizde fayda var çünkü yemek saatlerinde minimum 10-15 dakika masa bekleyebilirsiniz.. Benim gibi aç kalınca huysuzlanan ve başı ağrıyan tipler genellikle burada mağdur olabiliyorlar, ta ki sofraya kurulup piyaz servis edilinceye kadar..




Tribeca / Panora AVM - ANKARA

Belkide en kısa yazım olacak ama bir iş gezisi için gerçekleştirdiğim Ankara ziyaretinde tattığım lezzetli sandviç'ten bahsetmeden geçemedim..


Toplantı öncesinde hızlı bir atıştırma için Panora AVM'deki Tribeca'ya uğradık.. Hiçbir beklentiye girmeden, iş arkadaşımın tercihi ton balıklı sandviç ve sıkma portakal suyu siparişi verdim ki beni tanıyanlar bilir normalde soslu, kırmızı etli bir tabak yanı kola içerdim ama servis edilecek sandviçin lezzeti içime doğdu demek :))


Bagel ekmeği arasında servis edilen mayonez, domates ve marulla zenginleştirilmiş ton balığı çok lezzetliydi.. Hayatımda ilk kez bagel arası bir sandviç yedim ve hayran kaldım.. Herkese tavsiye ederim..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 18 TL @ Aralık 2011 )

Ton Balıklı Sandviç
Sıkma Portakal Suyu

Adres: Turan Güneş bulvarı Panora alışveriş ve Yaşam Merkezi 

Tel: 0312 490 51 85

Konyalılar Etli Ekmek / Kazasker - İSTANBUL

Hem diğer blog'larda hem de Vedat Milor'ün web sitesinde gördüğüm, olumsuz görüşe rastlayamadığım için gerçekten merak duyduğum, Kazasker'de bulunan (minibüs caddesi üzerindeki), 1994'ten bu yana müşterilerine hizmet veren Konyalılar Etli Ekmek'i ziyaret ettim.. 


Hafta içi olduğundan olsa gerek mekan bomboştu.. Ne salaş diyebiliriz, ne de lüks, kısacası hiç bir özelliği olmayan sıradan bir dekorasyona sahip Konyalılar Etli Ekmek.. Pek fazla ümitlenmeden hatta beklentileri azaltarak masaya kurulduk ve yoğurt, ayran, Fırın Kebabı (tandır), Etli Ekmek, Mevlana ve Sac Arası siparişlerini verdik..



Servis ettikleri Konya'dan gelen müthiş süzme yoğurt'un kıvamı neredeyse beyaz peynir kadardı, ilk kez böylesine yoğun kıvamlı bir yoğurt tattım.. Kendi ürettikleri hafif ekşi ayranları da en az yoğurtları kadar lezzetliydi.. Mekan hakkındaki ilk izlenimlerimin yerini iyi şeyler almaya başladı.. 


Dilek Restaurant & Cafe / Beyoğlu - İSTANBUL

Buz gibi bir Cuma akşamı iş çıkışı Halil Sezai konserine gitmeden önce arkadaşlarım tarafından çok fazla övülen ama pek fazla ümidim olmayan Dilek Restaurant & Cafe'yi ziyaret ettim..


Mekan İstiklal caddesi üzerinde, Odakule civarında..


Biz cadde manzarasına hakim cam kenarındaki masaya oturduk, başlangıç olarak Asya Mantısı ve Çin Böreği sipariş verdik..


Asya mantısı daha önce gerçekleştirdiğim Çin ziyaretlerimde tatma şansını bulduğum "dim sum" çakması bir yiyecek.. Lezzetli Türk işi Çin çakması bir atıştırmalık..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...