SAYFALAR

Paris / FRANSA


Bayram tatili sonrasında bir fuar için Paris'i ikinci kez ziyaret etme şansı buldum.. Fırsat buldukça da lezzetli yiyecekler tattım ve sizler ile paylaşmak için fotoğraflarını çektim..


Akşam saatlerinde otele giriş yaptıktan hemen sonra geçtiğimiz yıl bir arkadaşım sayesinde keşfettiğim (bu arada benden başka herkes biliyormuş zaten), otelime sadece 50 metre uzaklıktaki bir Belçika efsanesi Leon De Bruxelles'e gittim..



İlk ziyaretimden bu yana aklımdan çıkmayan "Riviera styled mussel" ve günün yorgunluğunu alması için "Leons draft beer" sipariş verdim.



"Riviera styled mussel"ı size kabaca deniz mahsullerinin iskender'i olarak tanımlayabilirim :)) Tereyağlı midyelerin üstüne kaşar eritilerek sarımsaklı ve domatesli bir sos ile servis ediliyor. Gerçekten müthiş ve farklı bir lezzet.. 

Devrez Dürüm Evi / ANKARA


Adını Çankırı’da bir çay isminden alan Devrez, yıllar önce keşfettiğim ve zaman içerisinde kendini dükkan olarak geliştiren ve genişleten, salaş ve yerel ambiyansından kaybetse de lezzetinden kaybetmeyen, müşterilerine 24 saat hizmet veren bir lezzet durağı..



Ankara Esat’ta yer alan “Aspava” isimli mekanların aksine soslu döner dürüm sunmayan Devrez’de masaya oturduğunuz gibi malzemesi çok lezzetli serpme salata sunuluyor..


Sonrasında ise közlenmiş soğan (arap soğanı), acılı ezme, humus ile masa zenginleştirildi.. Sunulan mezeler çok iddialı olmasa da lezzeti yerindeydi.. Sipariş verdiğimiz çorbalar ise kokusu ve görüntüsü ile fotoğraf çekmeyi eziyet haline getirdi! (Gördüğünüz fotoğraflar benim sipariş verdiğim az çorba’dan, eşimin çorbası tamdı ama o hemen kaşıkladığı için çorbadaki tereyağı dağıldı)


Koru Hotel Restaurant / Bolu


Koru Hotel restaurant benim için tam bir çocukluk efsanesidir..  Eski İstanbul – Ankara yolu üzerinde Bolu dağını geçince (otobanda ise Abant çıkışından 2-3 km uzakta) yer alan Koru Hotel müthiş doğası, spor imkanları ve restaurant’ı  ile tam bir keyif oteli.


Bizi ilgilendiren konuya dönersek; içerisindeki restaurant’ın spesiyalleri ise Domates Çorbası ve Koru Kebabı, ben de sadece “sizler için” bunları götürdüm J

Yaklaşık 200 kişilik bomboş bir restaurant’a girince şaşırdım, “otoban burayı da öldürdü, büyük ihtimalle de yemeklerindeki lezzeti de öldürmüştür” diye düşündüm ama kendinizi en klas restaurant’taymış gibi hissettiren bir şef ve servis ile karşılaşınca Koru Hotel’in kendini hiç bozmadığını anladım..


Domates çorbası kıvamı ve peynirinin lezzeti ile içtiklerimin içerisinde en iyilerindendi.. Moda Kırıntı’da (diğer Kırıntı’ları sevmem, gitmem, Kırıntı’dan saymam bile) servis edilen Domates çorbasından bile güzel..

Çesta Mantı / Göztepe - İSTANBUL


İlk olarak 1991 yılında servis ile okula giderken Cemil Topuzlu caddesinde gördüğüm, sonrasında yaklaşık milyon kez Bağdat Caddesi’ne giderken önünden geçmeme rağmen 20 yıl boyunca hiç gitmediğim Çesta Mantı’ya 2005 yılından bu yana hizmet verdikleri Bağdat Caddesi Göztepe mevkiindeki şubelerine gitme şansı buldum..


Merak edenler için söyleyeyim; web sitelerinde Çesta Mantı’nın “Boşnak dilinde hoş-temizlik anlamına, İtalyancada sepet anlamına geldiği” belirtilmektedir..


Eşim aşerdiği için turşu siparişi verdik; acur, kelek ve salatalık turşusunu bu kadar lezzetli hazırlayabileceklerini düşünemezdim..





Lider Pide / Ümraniye - İSTANBUL


Sonda yazmam gerekeni bu sefer en başta yazacağım; Lider Pide’de yediğim pide’yi o kadar beğendimki, resmini eşime mail atarken konu’suna “Mutluluktan ağlamak üzereyim” yazdım..



Tamam biraz abartmış olabilirim ama Lider Pide gerçekten çok başarılı.. Aşağıda pide ile ilgili detaylara ineceğim ama mekandan da bahsetmek lazım.. Tek başıma gittiğim için rahatça yer bulabildim ama 15-20 dk masa sırası bekleyenler vardı, dikkatli olmanızda fayda var, ne kadar kalabalık giderseniz o kadar zor yer bulursunuz :)

Nur Abla Karadeniz Sofrası / Ümraniye - İSTANBUL



Her zaman abla’lı, amca’lı, dayı’lı,dede’li restaurant isimlerinden uzak durmaya çalışmışımdır, nedense bu isimlere sahip mekanlar çok çakma ve sıradan gelirler kulağıma..




Ama Nur Abla Karadeniz Sofrası Kuzguncuk’taki İsmet Baba Balıkçısı gibi benim için farklı bir yerde diğer akraba isimli mekanlardan.. Duvarlarındaki Karadenizli politikacı ve sanatçı fotoğraflarından da anlaşılacağı gibi bu sadece benim için böyle değil..

Cookshop / Palladium AVM - İSTANBUL

Blog'umda franchise'larla ilgili yazıları olabildiğince az tutmaya çalışıyorum (bir kontrol ettim yarısı öyleymiş, bayaa bi az tutmuşum :Pp) ama Cookshop'ın Magnolia'sını yazmazsam damak zevkime ihanet etmiş olurum :)



Alışveriş arasında tatlı için Palladium AVM'deki Cookshop'ta mola verdik, çok sıcak servis elemanları ve mekanın dizaynı ile bu şube gerçekten ferah bir ortam sunuyor.. Özellikle mutfağı gözetleyebileceğimiz bar tabureli yüksek masaya oturduk, çikolatalı ve muzlu Magnolia puding siparişlerimizi verdik..




New York'taki Magnolia Bakery'den ismini aldığını "Yemek Lazım"dan öğrendiğim Magnolia Puding gerçekten son zamanlarda yediğim en değişik, keyifli ve lezzetli tatlıydı.. Ayrıca içerisinde "Cici Bebe" bulunması benim gibi 80'lerde çocukluğunu geçirmiş insanlar için ayrı bir cezbedici unsur :) Size tavsiyem Çikolatalı, Muzlu ve Çilekli olarak 3 çeşidi bulunan Magnolia Puding'den ayrım yapmamanız ve karışık Magnolia Puding sipariş vererek tüm bu tatlar ile tanışmanız..

Mutlaka deneyin!!


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 8 TL @ Ekim 2011 )

Karışık Magnolia Puding



Palladium AVM, Ataşehir / İSTANBUL

Tel: 0216 663 21 00

Charly Temmel / Beyoğlu - İSTANBUL

Ali Usta ve Balkaymak gibi dondurma üstatlarının semti Moda'da çocukluğumu geçirdiğim için dondurma konusunda seçici ve bilgili olduğumu düşünüyorum.. Bir çok İtalyan dondurmacısı fanatiğinin aksine ben Maraş dondurmasını tercih edenlerdenim, o yoksa Ali Usta gibi meyve parçacıkları ağzınıza gelen ve sert dondurmaları seviyorum..


Bir Cumartesi gecesini geçirmek üzere İstiklal Caddesine gittiğimizde dondurma konusunda uzman olan Waffcone'da yetkili yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine Charly Temmel'ı ziyaret ettim..



İnsanı gördüğü anda etkisi altına alan ve kendini dükkandan içeri atmasına sebep olan dondurma topları ile dükkanın hemen girişindeki sıcak krep makinesi ve Nutella akıllara zarar bir kombinasyon oluşturuyor.. Mekanda güzel dizayn edilmiş, sıcak bir ortamı var..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...