SAYFALAR

J.Burger / Göztepe - İSTANBUL


Göztepe Semiha Şakir Lisesi’nde okurken kırdığımız her gün kahvaltıyı Beyaz Fırın’da, servis vaktini beklerken de öğle yemeklerini J.Burger’de yerdik.. Oradan gelen alışkanlıkla J.Burger’in 20 yıldan uzun süredir müdavimiyim..




Size üstte fotoğrafı yer alan köfte ile ızgara tavuk birleşimi California veya onun altındaki fotoğrafta yer alan biftek parçalı, mantarlı ve kaşarlı ürünleri New York adını verdikleri ekstra-spesiyal ürünlerini değil, Jumbo’nun 30 yıldan uzun süredir insanları kendisine çektiği “Jumbo Burger”ini ve özel mayonez sosunu tavsiye ediyorum..


Koyu kıvamlı ve şekerli tadıyla çok farklı bir mayonez , bu mayonez gibi kendi ürettikleri ketçap ve ekmekleri ile %100 dana köfteyi buluşturan Jumbo, kendisine özenen ve lezzetleri franchise mağduru olan tüm burgercileri gerisinde bırakan bir mekan..


J.Burger’de beni rahatsız eden tek konu patates kızartması, benim gibi kalın kesimli yoğun lezzetli "ev patatesi" seven birinin tercih etmeyeceği türden.. Ama o müthiş sosları ile onu da sipariş verdirmek zorunda bırakıyorlar J

Dükkan Burger ve türevleri çıkmadan önce J.Burger vardı, denemediyseniz bir şans verin, hepsinden “farklı” olduğunu göreceksiniz..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 35 TL @ Eylül 2011)

Jumbo Burger (Mümkünse 2 Adet)
Patates Kızartması
Bira



Cemil Topuzlu Caddesi No:51 Göztepe – Kadıköy / İSTANBUL

Tel: 0216 369 49 70

3 yorum:

  1. cidden guzel gorunuyor:) hic denemedim ama yenilerini denemek gerek!!!

    YanıtlaSil
  2. JBurgerde de yedim, Kanyondaki GBT'nin yaptığı hamburgeri hiç bir şeye değişmem.
    Ayrıca Cevahir AVM içinde McDonald'sın yanında Carl Jr. açıldı. Yakın zamanda bağdat cd şubesi de açılacakmış. Harika hamburgerleri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GBK'nın hamburgerleri gerçekten başarılı, size hak vermemek elde değil ama bence Bi Buçuk'ta da aynısını yiyebiliyorsunuz.. Benim deyimimle diğer "ultra-burger"lerden çok farklı değil yani :))

      Jumbo Burger ise bir "ultra-burger" olmasa da sosu, ekmeği ve genel olarak lezzeti ile diğerlerinden çok farklı.. Ataşehir'deki Burger & Beer ona benzer bir hamburger üretiyor ama sonuçta başarılı bir taklit'in ilerisine geçemiyor..

      Carl's Jr.'a da Cevahir'de uğradım, ilk seferinde Superstar, ikincisinde ise Portobello Mushroom yedim ve ikisini de sevmedim, bir daha adımımı atmam..

      Sonuç olarak Hamburger can'dır, damak zevkleri de farklıdır :) Sizin gibi farklı lezzetleri denemiş birinin yazımı okuması ve zaman ayırıp yorumunu paylaşması benim için çok önemli..

      Saygılar..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...