SAYFALAR

Mano Burger / Asmalımescit - İSTANBUL


Blog hayatımdaki 1,5 yılı devirdiğim şu günlerde ziyaret etmekte çok geç kaldığım, geç kaldıkça da beklentilerimi çok yükselttiğim bir mekanda sıra; Mano Burger..!


Mano Burger'in Caddebostan ve Nişantaşı City's Mahalle'de şubeleri bulunuyor ama ben Asmalımescit'te bulunan ilk şubelerini ziyaret ettim.. Sade ve şık bir girişi bulunan mekanın en sonuna doğru gittiğinizde 7 farklı burger çeşidinin yer aldığı menü ve ızgara üzerinde kömür ateşi ile pişirilen etler ile karşılaşıyorsunuz..


Menüsünde Mano, Ottoman, Ventura, Oxnard, Camarillo, Chicken ve Fish burger bulunuyor.. Benim tercihim double Mano oldu..

Hızlı bir şekilde servis edilen baharatlı patatesleri çok lezzetli, malum büyük fast food burger restaurant'ındaki gibi içi geçmiş, yumuşak bir yapıda değil, tam da olması gerektiği gibiydi..


7 Mehmet / ANTALYA


Kesinlikle Türkiye'nin en lezzetli mekanlarından biri olan 7 Mehmet'i Antalya'da ziyaret etme şansı buldum.. Gitmeden önce ne büyük ümitlerim vardı ne de beklentilerim.. Çünkü benim için klasik bir kural vardır; "bir mekan menüsü zengin olacak diye her damak tadına uygun çeşitli mutfaklardan sunumlar yaparsa hiçbirini doğru yapamaz" diye.. İşte bu kural 7 Mehmet'te geçerli değil :)


Öncelikle 7 Mehmet isminin nereden geldiğini benim gibi merak edenler için hikayesini web sitelerinde anlatıldığı gibi aktarıyorum;

"Mesleğinde titiz bir o kadar da disiplinli kişiliği olan Usta Hacı Hasan' ı bir gün misafir yemeğinde çıkan bir kıl çılgına çevirir.

Duruma çok sinirlenen usta, tüm elemanları hizaya çeker ve cezayı keser.

Ertesi gün tüm çalışanlar, saçları ustura ile kazınmış halde lokantaya gelir. Bu cezadan nasibini ve dersini alan Mehmet'in saçları kesilince küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazasında kalan V harfi ortaya çıkar.

Eski Türkçe'de yedi anlamına gelen bu işaret ustanın dikkatini çeker ve ona isminin önünden bir daha silinmeyecek olan 7 Mehmet lakabını takar. Böylece başlar 7 Mehmet serüveni."

Cafe Nar / Rumelihisarı - İSTANBUL


İstanbul'da kahvaltı nerede yenir sorusuna cevap olarak yüzlerce mekan sayılabilir.. Bunlar arasında eleme yaparken boğaz manzarası olan, gürültüden uzak, servisi hızlı ve en önemlisi Migros'ta alışveriş yapıp evde yiyebileceğimiz lezzetlerden "farklı" olmasını göz önünde bulunduruyoruz.. Cafe Nar'ı instagram hesabımdaki yorumlar sayesinde duydum, iştahlandım ve ziyaret etmeye karar verdim.. Çok erken saatte vardığımız için istediğimiz masaya kurulduk ama saatler ilerledikçe kapıda sıra olmaya başladı.. Geldiğinizde mağdur olmamanız açısından erken varmanızı veya rezervasyon yaptırmanızı öneririm..


Bir çok mekanda köy yumurtası, kaliteli peynirler, taze domates, ev yapımı reçel gibi lezzetli ve sağlıklı alternatifler bulunabilir.. Cafe Nar'da ise "Alice Harikalar Diyarında" tadında kahvaltı tabakları mevcut.. Bunlar arasından benim tercihim "Yiğit'in Tabağı" oldu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...