SAYFALAR

Mihrabat Korusu / Kanlıca - İSTANBUL

Bayram tatili dolayısıyla Ankara'dan gelen misafir boğazdan başka bir yere götürülmez diyerek bana göre Kavacık, mekana göre Kanlıca'da olan :) Mihrabat Korusu'na gittik.. Yıllar önce babamla birlikte burada mangal yapardık, sonrasında koruyu elden geçirdiler ve gayet başarılı bir şekilde cafe - restaurant statüsüne geçiş yaptılar.. Her ne kadar bana eski keyfini vermese de başarılı bir dönüşüm olmuş..


Yeme içme mevzusuna girmeden önce (zaten girdiğimizde çok fazla bir detay da olmayacak) mekanın manzara ve lokasyonundan başlayacağım.. Anadolu yakasından geliyorsanız Fatih Sultan Mehmet köprüsüne girmeden önce, Avrupa yakasından geliyorsanız köprüyü hemen geçince, Kavacık sapağından sadece 5 dakika mesafede bulunan mekan İstanbul boğazının balkonu konumunda.. Manzarası da, yeşillikler içerisinde olması da müthiş.. Aslında misafirimiz yaptığı yorum Mihrabat Korusunu en kısa şekilde özetliyor; "Bir daha evlenecek olsam düşünmeden burayı seçerdim".. Düğün yemeği veya düğün kokteyli için kesinlikle çok iyi bir alternatif (bakınız; aşağıdaki fotoğraf)..


Menüsü çok da zayıf olmayan restaurant bölümünde servis hızlı, personel ilgili.. Köftelerinin hazır köfte olup olmadığını soruşturduktan sonra kendi üretimleri olduğundan emin oldum ve köfte siparişi verdim, kanatlı aşığı eşim de tavuk tercih etti..


Hatunlar Burger / Feneryolu - İSTANBUL


Kasap isimleri ile süslü mekanlarda muazzam pahalı hamburgerler çıkmadan çoook önce eşimin deyimiyle "okul hamburgeri" satan mekanlar vardı.. Dondurulmuş eti kağıt kadar olsa da içerisindeki amerikan salatası, patates kızartması ve bolca ketçap mayonez ile beni benden alırdı.. İşte benim bu "okul hamburgeri" aşkımı yaratan mekan; Hatunlar Burger..!!


35 yıldan uzun süredir müşterilerine hizmet veren mekanı ilk olarak 90'lı yılların başında keşfettim.. O günden bu yana 2 farklı spesiyal hamburgerinin hastasıyım..

İskenderoğlu Cevat / BURSA


20 yıldan uzun süredir üstüne lezzet tatmadığım, bana göre Türkiye'nin en iyi iskender kebapçısı olan İskenderoğlu Cevat'ın Bursa Atatürk caddesinde bulunan köşe mavi dükkanlarına her Bursa transit geçişinde olduğu gibi tekrar uğradım ve en sevdiğim yiyeceğin en iyisini yerinde tattım..


İskender kebap seven herkesin ayrı bir takıntısı vardır; kimi bol sosla bulamaç sever, kimi yoğurtsuz yer, kimi pide istemez, kimi tereyağ döktürmez.. Benim sevdiğim pideli, az yoğurtlu, aza yakın soslu ve bol tereyağlı.. Bana göre iskenderin tadı en az eti kadar tereyağından da geliyor, İskenderoğlu Cevat da bu tereyağının kralını servis ediyor..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...