SAYFALAR

Sünger Pizza / Bodrum - MUĞLA


1989 yılından bu yana hizmet veren bir Bodrum klasiğidir Sünger Pizza.. 14 yıldır her yaz gittiğim Bodrum'un en lezzetli 2-3 mekanından biridir.. Yüksek sezonda çok ciddi sıra beklemek gerektiğinden, ben de aç kalınca çekilmez bir adam olduğumdan dolayı yıllardır ziyaret edemiyordum, taa ki son Bodrum ziyaretimde gözümü karartana kadar..


Bodrum marina'da bulunan mekanın terasında yer bulamadık ve yol tarafına çöktük.. Balık çorbası, Akdeniz salata, deniz mahsullü pizza ve Hawaii pizza (ananaslı) siparişlerimizi verdik.. Akdeniz salataları müthiş bir zeytin yağıyla servis edilmişti, içerisindeki domates, salatalık, peynir, zeytin ve kalın doğranmış soğanları ile tam istediğim gibiydi..




Daha önce bu mekanda hiç denemediğim balık çorbasını yan masamızdaki ruhunu eşine teslim etmiş amcanın tavsiyesi ile söyledik.. Ancak bu konuda çıtam babamın Güllük körfezinde sepet ve ağ ile tuttuğu balıklardan yaptığı çorba yüzünden baya bir yüksekte olduğundan beğenemedim :)


Gelelim mekanın spesiyalleri olan pizzasına.. Şimdi Domino's, Little Cesars, Pizza Hut gibi tercihler maç izlerken, play station oynarken vs. makul olabilir.. Ama Miss Pizza, Sünger, Vapiano gibi üst-orta ya da Da Mario gibi son noktayı koymuş üst sınıf pizzalardan gerçekten keyif alabilirsiniz.. Kendi adıma söylemem gerekirse hamurunun lezzeti malzemelerin üstüne çıktığında pizzacı gerçekten iyidir diyebilirim.. Sünger pizza da böyle bir mekan.. Özellikle deniz mahsullü pizzalarını deneyen pişman olmaz..


http://www.sungerpizza.com/
Adres: Neyzen Tevfik Caddesi, No:218 Bodrum - MUĞLA
Tel: 0252 316 08 54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...