SAYFALAR

Güzel Yer Yedigün / Sarıyer - İSTANBUL



Sarıyer'de bir  bilinmeze doğru yolculuk yapıyorduk, yola çıkalı 1,5 saat olmuştu ve açıktan ruhumuzu teslim etmek üzereydik ki kendimizi Telli Baba'yı geçer geçmez sağda denizin üstünde kurulmuş Güzel Yer Yedigün balık lokantasında bulduk..





Hava kararmadan vardığımız için şanslıydık çünkü manzaranın tadını çıkartabildik ve sizler ile paylaşabildim.. (Keşke yemekler de hava kararmadan gelseydi, aşağıdaki fotoğraflar için kusuruma bakmayın)



Denizin üstünde bir yalı balkonunda oturuyormuş hissi veren mekan insanı boğmuyor, özellikle uzun ince yapısı sayesinde neredeyse hiç bir masa deniz manzarasından mahrum kalmıyor.. Henüz mekanları yorumlamadan önce ziyaret ettiğim lezzeti tartışılmaz Balıkçı Kahraman gibi manzarasız, kuytu köşe bir mekan da değil.. Ama merdivenleri yüksek ve dik olduğundan kafası güzel birinin yürümesi olanaksız :)






Gelelim sofraya; özel isteğimiz üzerine bol soğanlı özel olarak hazırlanmış, sıradan olmaktan çok uzak salatası çok başarılıydı.. Servis edilen kızarmış mısır ekmeği ile bandıra bandıra götürdük..








Pilaki de en az salata kadar lezzetliydi ancak patlıcan ve haydari için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Lakerda ise  bugüne kadar yediklerimin en kötülerindendi.. Yine de lezzetli bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim..


Bacanak sayesinde öğrendiğim, hatta hastası olduğum ızgarada kalamarı burada denemedim, tavada sipariş verdim ama hiç pişman olmadım, bir çok mekandaki gibi kayış kıvamında değildi ve lezzetliydi.. 



Tereyağlı karides güveç kıvamında tereyağı oranı ile başarılıydı, yanında sadece mantar sunulması da karidesin tadını kaşar, domates vs. ile kaybetmesini engellemişti, acısı da yerindeydi..





Balık olarak tercihimiz deniz çuprası oldu, ikiye böldürerek ızgarada servis ettirdim, yağlı ve taze eti tek kelime ile müthişti, usta kurutmadan pişirmiş, gerçekten helal olsun..





Yemekten sonra mekan tarafından ikram edilen revani ve meyvede hoştu, sade bir kahve ile güzel gitti..


Güzel Yer Yedigün balık lokantası makule yakın fiyatları (kişi başı ~ 90 TL @ Şubat 2012), hızlı ve ilgili servisi, en önemlisi de lezzeti ile beni tavladı :) Yolunuz düşerse tavsiye ederim..

3 yorum:

  1. Mekanın manzarası müthişmiş. Balıkta güzelmiş daha ne olsun bize de afiyet olsun demek düşer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol hocam, esasında o gün hedefimiz Balıkçı Kahraman'da "kalkan tandır" yemekti ama manzara olsun istedik, son anda karar değiştirdik :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...