SAYFALAR

Rüştü'nün Fırını / TRABZON

Trabzon ziyaretim öncesinde ciddi araştırmalarda bulunmadım, 2 gece kalacak olmama rağmen iş yoğunluğu ve yorgunluğu nedeni ile otel dışında yemek yiyebileceğimi bile düşünmüyordum ama hava alanından bindiğim taksi şoförü 10 dakikalık mesafede önlerinden geçtiğimiz mekanları öve öve gözümü o kadar döndürdü ki odama gider gitmez açtım bilgisayarı, araştırdım üstatları.. Kısa sürede kendime çeşitli mekanlar belirledim ve işten güçten yemek yeme fırsatı gelmesini  sabırsızlıkla beklemeye başladım.. O fırsat çok da gecikmeden geldi ve üç bölümden oluşacak olan seri yazılarımın ilk durağı olan Rüştü'nün Fırınının kapısında buldum kendimi..


Fırınlarla dolu tarihi bir sokak içerisinde yer alan Rüştü'nün Fırını 1920 yılında kurulmuş.. Neredeyse 100 yıllık bir tarihi olan bu mekana girdiğinizde kuru ekmek yemek bile mantıklı geliyor insana :)




Ama içeride elleri ile kıymalı pide sefası süren Trabzon esnafını görünce iş değişiyor, hemen kıymalı pide siparişi verilerek ziyafet beklenmeye başlıyor..



Pidenin fotoğraflarını rahat rahat çekip, kendimi kaybederek yiyebilmek adına üst kattaki oturma salonuna geçtim.. Uzun bir masa ve masanın ortasında bir sürü bıçak beni bekliyordu.. Neyse ki İstanbul'daki Lider Pide'den alışkınım Trabzon pidesinin çatal ile yenmemesine :)





Fazla bekletmeden pidemi servis ettiler.. Kıyma ve neredeyse bir o kadar soğandan oluşan bol malzemesi, müthiş hamuru ve Trabzon tereyağının verdiği tat ile ağır ama bir o kadarda lezzetli bir pide yedim.. Rüştü'nün Fırınının tek eksiği kendi açık ayranlarını sunmamaları ama sonuçta orası bir fırın, pide salonu değil :)



Bu keşfi bizler ile paylaştığı için üstatlardan Oburcan'a teşekkürlerimi sunarım, sayesinde Trabzon gezime çok keyifli bir başlangıç yaptım..

TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı 7,5 TL @ Şubat 2012 )
Kıymalı Pide
Ayran


Adres: Pazarkapı Mahallesi Kalkanoğlu Sokak No:4 / TRABZON

6 yorum:

  1. Ama olmaz ki, böyle de yapılmaz ki,yiyen var , yiyemeyen var , giden var , gidemeyen var , değil mi kuzenciğim??Çok feci canım çekti ne yapacağım bilemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak şey belli; önümüzdeki bahar uzuuun bir Karadeniz turu :)

      Sil
  2. Çağlar kardeşim yarasın. Bir sonraki Trabzon seyahatinden önce haberleşelim, D... Balık'ın adresini vereyim,orada da bir balık yesen ve yazsan harika olur.
    Afiyetle
    Oburcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam paylaşırsan çok sevinirim gerçekten ama mekan ismini ve adresini vermeden yazarım; o efsaneyi senin açıklaman lazım :))

      Sil
  3. Ulan buraya ne ara gittin? Butun trabzon yolculugunda yanindaydim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gün uçaktan inip otele yerleşince siz uykuya, ben Rüştü'nün fırınına :))

      Sizin yüzünüzden "kaz kaldıran" yiyemedim zaten, moralim bozuk :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...