SAYFALAR

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu / Fatih - İSTANBUL

Ünü dört bir yana yayılmış Öz Kilis Kebap ve Lahmacun'u ziyaret etmeyi çok uzun zamandır istiyordum; ama sadece insanlara yanıldıklarını söylemek için :)) "ÖZ" ile başlayan bir mekan ne kadar lezzetli olabilirdi?




Soğanlı, sarımsaklı 2 lahmacun, gavurdağı salata ve içli köfte sipariş verdim.. Yanımdaki arkadaşım ise adana kebap söyledi.. 






Gavurdağı salata kendi üretimleri nar ekşisi ile gayet lezizdi, ama içli köfte sipariş üzerine değil, önceden yapılarak getirildiği için hayal kırıklığı yarattı.. Yine de malzemesi çok kaliteliydi, bir sonraki ziyaretimde yine şans tanıyacağım..





Öz Kilis'in ayranları ise müthiş lezzetli, bardak bardak içtiğim için kebaplara yer kalmadı :)


(Solda soğanlı, sağda sarımsaklı)


Lahmacunlar servis edildiğinde çok şaşırdım, çok büyük ve malzemesi yerindeydi.. Soğanlı ile ziyafete başladım ve ilk ısırıkta lahmacuna duygusal olarak bağlandım :)) Kadıköy'deki Halil Lahmacun benim için İstanbul'da 1 numaraydı ama Öz Kilis gerçekten farklı bir lezzet sundu.. Sarımsaklı lahmacunları ise Develi'de yediklerime benziyordu, beni soğanlı lahmacun kadar etkilemedi..




Klasik olarak yanımdaki arkadaşımın yemeğine yine sarktım ve adana kebabından yedim.. Bir sonraki ziyaretimde lahmacun yerine mutlaka kebaplarını da deneyerek bu yazıyı hem içerik hem de fotoğraf olarak güncelleyeceğim..




Öz Kilis, birçok çakma "ÖZ"ün aksine çok orijinal ve çok lezzetli bir kebapçı.. Mekan salaş ama sıcak ve garsonlarda çok ilgili.. Soğanlı ve Sarımsaklı lahmacunu da, kebapları da, ikramları da müthiş ve kesinlikle türünün en iyilerinden.. En önemlisi elde ettikleri ün ne fiyatlarını ne de kalitelerini etkilemiş, bu kadar lezzetli lahmacun ve kebaplar bu kadar ucuza nasıl olur aklım almıyor, gerçekten helal olsun..


Bu arada bu yazımdaki fotoğraflarımdan hiç memnun kalmadım, bir sonraki ziyaretimde hepsini güncelleyeceğim..



TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~  8,50 TL @ Aralık 2011 )


İçli Köfte
Sarımsaklı Lahmacun
Soğanlı Lahmacun
Ayran



Hırka-i Şerif Caddesi Bedrettin Simavi Sok. No:5 Yavuz Selim, Fatih / İSTANBUL


Tel: 0212 523 44 57

3 yorum:

  1. Bizim de sık gittiğimiz bir mekan , ama son gidişimizde ben şahsen uzun süre gitmeme kararı aldım, artık sanki eski kalitesi yok gibi..Ancak kilis tavasını yine de öneririm ...

    YanıtlaSil
  2. Benim ilk ziyaretimdi ve gerçekten etkilendim; ya kalitesi düşük hali bile çok lezzetli ya da son gidişinizde özensiz hazırlamışlar..

    Bu mekana bundan sonra çok sık gideceğim, ilk ziyarette de kilis tava yiyeceğim :) Tavsiye için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar kötü hizmet veren biryer nasıl para kazanıyor anlamadım, bir daha gidersem ne olayım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...