SAYFALAR

Meşhur İskender / Kavaklıdere - ANKARA


İskender ile ilgili hatıralarım Ankara Ulus'ta bulunan "Uludağ Kebapçısı" ve Paris caddesinde eski TRT'nin yanındaki "Meşhur İskender" ile başlar..


Son Ankara ziyaretimde Meşhur İskender'e gitme şansı buldum, ileride Uludağ Kebapçısını da kesinlikle ziyaret edeceğim..


İskender denince aklıma gelen en iyi mekanlardan birinde olduğum için gerçekten mutluydum, son geleli 4-5 yıldan uzun süre geçmişti ve özlemiştim, Meşhur İskender'in ferah ortamı ile iyice keyiflendim..




Siparişleri verdikten sonra servis edilen salataya anlam veremedim.. Sonrasında ise içli köfte sundular ki bu yemeğe iyi bir başlangıç oldu..

İskender yerken şıra içmeyi tercih ederim ve çok severim, ama "Elite" marka hazır şıra servis edildiğinde şok oldum.. Markaya karşı bir tavrım yok, tam tersine nar sularını her alışverişte evime alırım ama Meşhur İskender'in hazır şıra kullanması ilginç..!


Hava civayı bırakıp :) gerçek konuya gelelim; müthiş nizami ve iştah açıcı şekilde sunulan İskender'in porsiyonu gerçekten çok küçüktü, ama etleri gayet lezzetliydi.. Tabakta en lezzetli olan şey ise yoğurttu, ama o da porsiyon gibi çok azdı :((


Tatlı olarak sipariş verdiğimiz künefeyi ise gerçekten çok beğendim, kesinlikle ağır değildi, peyniri lezzetli ve yoğundu..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 30 TL @ Aralık 2011 )


İskender
Künefe
Şıra

Paris Caddesi, No:20/A Ayrancı - Çankaya / ANKARA

4 yorum:

  1. insan babasının ekmek yediğini mekanı boyle uluorta kotuler mi? bu sefer sen ayip ettin, lezzet gezgini efendi...

    YanıtlaSil
  2. Büyük ihtimalle Volkan Vural (the enişte) ile aynı kişisiniz :))

    Evet babam üniversite yıllarında harçlığını çıkartmak için burada çalışmış ama bu yüzden insanları kandıramayacağım :))

    YanıtlaSil
  3. Elestrilerinize siddetle katiliyorum. Meshur Iskender gordugum en kotu servise ve en lezzetsiz iskendere sahiptir. En son gecen ay Bilkent subesine gittim. Maalesef hicbir degisiklik yok.

    Iyi bir elestiri okusaydim yanli bir yazi oldugunu dusunecektim. Seffafliginizdan oturu tesekkr ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bir çok mekan ile ilgili yorumlarım ya olumludur ya da nötr, çünkü kimsenin ekmeği ile oynamak istemem ama yazılarımı okuyup bu mekanları ziyaret edecek insanlar benim için daha önemli olduğundan hayal kırıklıklarını özellikle belirtiyorum.. Sonuçta bu mekanlarda ciddi hesaplar ödeniyor ve insanların benim yorumlarım nedeni ile paralarını boşa harcamalarını istemem :)

      Bu arada damaktan damağa fark var, benim beğendiğimi siz beğenmeyebilirsiniz, ileride bir gün herhangi mekanla ilgili fikirlerimizde ters düşersek lütfen tarafsızlığımı kaybettiğimi düşünmeyin :)

      Teşekkürler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...