SAYFALAR

Konyalı Mevlana Etli Ekmek ve Fırın Kebabı / Kozyatağı - İSTANBUL


Pizza’da olsa, lahmacun’da olsa, pide’de olsa hep tercihim ince, gevrek, çıtır çıtır hamurdan yana olmuştur, bu yüzden etli ekmek ve bıçak arasını "hakkını vererek yapan yerde" çok severim..




Sinirsiz, hafif yağlı, lezzetli bir et; çıtır çıtır bir hamur ve üzerine serpilmiş maydanoz ile birleşince Konyalı Mevlana’daki gibi çok başarılı bir etli ekmek ortaya çıkıyor.. Bir buçuk metre uzunluğundaki etli ekmek masaya koyulduğunda gözünüz doyuyor ama ikincisi gelmeden mideniz doymuyor.. Aşağıda fotoğrafı bulunan iştah açıcı görünümlü, tuzlu açık ayranlarını da şiddetle tavsiye ederim..


Son ziyaret edişimde etli ekmek ve bıçak arası yedim, etli ekmek gerçekten başarılı ancak bıçak arasını çok beğenmedim, iç malzemesi karman çormandı, et ince ince kıyılmıştı, pide zevkim gibi; hep kıymalı pide yerine kuşbaşı etli pideyi tercih ederim :)


Tatlı olarak kaymaklı ve dondurmalı servis edilen sacarası hamur işi olmasına rağmen hiç ağır değildi, sofrada benden başka herkes çok beğendi ama benim için tatlı katmer gibi, künefe gibi, baklava gibi baskın olmalı, o yüzden çok fazla etkilenmedim..


Bu arada burayı sıklıkla ziyaret edenlerden öğrendiğim kadarıyla Konyalı Mevlana’nın Fırın Kebabı (Kuzu Tandır) ve bamya çorbası da gerçekten özelmiş.. Bir sonraki ziyaretimde onları da deneyeceğim..

Özellikle Fırın Kebabı Vedat Milor tarafından fazlasıyla övülen Kazasker'deki Konyalılar Etli Ekmek’i ziyaret etme şansım maalesef olmadı (ama en yakın sürede gideceğim), sonuçta benim tatma imkanı bulduğum en iyi etli ekmek yapan mekan Konyalı Mevlana, yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 25 TL @ Eylül 2011)

Etli Ekmek (1 Pors.)
Bıçak Arası veya Mevlana (1 Pors.)
Ayran
Sacarası


Bayar Caddesi Bikeç Kardeşler Apt. No:42/1 Kozyatağı / İSTANBUL

Tel: 0216 464 04 55

1 yorum:

  1. Mevlana gayet başarılı etli ekmek ve bıçak arası konusunda. Ayranları güzel. Daha iyi 2 yer;
    Sirkeci & Merter'de şubelerei bulunan Güvenç Konyalı ile Ankara - Aksaray yolu üzerindeki Baran tesisleri. Güvenç Konyalı'ya süzme yoğurt Aksaray'dan geliyor ve ayranı da bu yoğurttan yapıyorlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...