SAYFALAR

Kasap Mehmet Zengin'in Yeri / Çine - AYDIN


Yolu Çine - Aydın'dan geçecek olan herkes (Fethiye, Marmaris, Datça, Gökova vs. yolcuları) tok bile olsa burada mutlaka köfte yemeli.. Mehmet Zengin'in sunumunundaki zayıflığın ve sadeliğin aksine çok lezzetli ve soyadı gibi zengin bir tat var bu köftede..




Çine köftesini diğer köftelerden ayıran unsur baharatı içine koymamaları, tabakta köftelerin yanında servis etmeleri. Tuz sarımsak biber karışımı olduğunu düşündüğüm bu baharatı az kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü benim gibi baharat düşkünü bir adam bile köftenin lezzetini bozmamak adına çok fazla katamadım..


Mehmet Zengin bu işi o kadar iyi biliyorki; domates ve soğan'ı ayrı bir tabakta servis ediyorlar ve domates'in suyu et ile karışarak garip bir karışım yaratmıyor.


Bölgenin zeytinyağı neredeyse favori zeytinyağım olan Milas'ı bile geride bırakacak kadar lezzetli, yoğun zeytin tadını alabiliyorsunuz, bu yüzden köftenin yanına salata söylemeniz şart.


Servis ettikleri tereyağlı pideleri tek başına köftesiz yeseniz bile olur.


Sonuç olarak Kasap Mehmet Zengin'in Yeri köftesi, pidesi, salatası, ayranı ile gerçek bir lezzet durağı..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ (Kişi başı ~ 12 TL @ Ağustos 2011)
Köfte
Çoban Salata
Ayran


www.mehmetzengin.com
Aydın - Muğla Yolu Belediye Sosyal Tesisleri Çine - AYDIN
Tel: 0256 711 93 40

2 yorum:

  1. Merhaba,ben Nazilli'den Nihal.Aydın olarak sadece Çine'deki mekanı anlatmışsınız.Osa daha başka Aydın merkez ve ilçelerinde çok güzel başka yerler de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal Hanim Merhaba, blog'um sadece 3,5 aydır aktif durumda, bu kısıtlı süre içerisinde 8 şehirde 40'tan fazla mekan yorumladım, bu 8 şehirden biri de Aydın :)

      Ama umarım önümüzdeki aylarda Bozdoğan'daki Mikado Pide, Yenipazar'daki Sümer Pide Salonu, şehir merkezinde bulunan Şehir Kebap gibi Aydın ilimiz sınırları içerisindeki diğer lezzet duraklarını da ziyaret etme şansını yaratabilirim..

      İlginiz için çok teşekkürler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...