SAYFALAR

Canım Ciğerim / Asmalımescit - İSTANBUL



Canım Ciğerim'in önünden geçerken salaş dükkan cazibesi ve içeriden gelen kokularına dayanmak zordur, bu yüzden  Asmalımescit geceleri ya burada başlar ya da burada biter.. Ben bitirenlerdenim..





Keyifli bir gecenin ardından kendimizi sürü halinde Canım Ciğerim'de bulduk.. 10-12 kişilik masamız anında birleştirildi ve sofraya oturduk..




Çok hızlı bir şekilde sunulan yeşillikler, soğan, salata ile közlenmiş gelen domates, biber ve soğan görüntüleri ile başımı döndürdü.. Etler gelmeden lavaş arasına ne bulduysam koydum ve ziyafete başladım..





İlk olarak çöp şiş servis edildi.. Et çok lezzetli değildi, biraz da kurumuştu, beklentilerim ve açlığım hayal kırıklığına dönüştü ki açken yediğim yemekler genelde bende çok fazla hayal kırıklığı yaratmaz :) Sadece isim yapmışlar ve mekan ayaküstü diye düşünürken ciğer'ler geldi, dünyam değişti :Pp



Ciğerin lezzeti gerçekten müthişti.. Pişirirken kurutmamış olmaları lezzetin kaybolmasını engellemişti ve porsiyonlarının büyüklüğü çok yerindeydi.. Közlenmiş olarak sunulan domates, soğan ve biber ile dürdükten sonra çevrenizdekileri umursamadan ciğerinizi eliniz ayağınız domatesin suyu olarak (Vedat Milör style) yiyorsunuz.. Hürriyet gazetesinin gerçekleştirdiği "Lezzetli ciğerin en iyi 10 adresi" değerlendirmesinde ilk sırada yer almalarına kesinlikle hak veriyorum..



Çöp şiş'indeki hayal kırıklığını ciğeri ile ziyafete dönüştüren Canım Ciğerim'i bence mutlaka ziyaret etmelisiniz..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ

Ciğer
Ayran


Asmalı Mescit Mahallesi Minare Sokak No:1 Beyoğlu / İSTANBUL


Tel: 0212 252 60 60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...