SAYFALAR

Halil Lahmacun / Kadıköy – İSTANBUL


1980 yılından bu yana Kadıköy çarşıda hizmet veren Halil Lahmacun’a ilk olarak 1990 yılında gittim, o zamanlar Halil amca işin başındaydı, vefat ettikten sonra da Fuat abi işi devraldı, ama 27 yıldır Halil Lahmacun’da çalışan Şahin usta ve o lezzetlerinden hiç ödün vermedi..

Ailem ile birlikte Moda’da oturduğum 15 yıl’dan uzun süre içerisinde müdavimi olduğum Halil Lahmacun’a evlenip Moda’dan taşındıktan sonra da her ziyaretimde uğramaya çalıştım, tıpkı Kadıköy çarşının simge lezzet duraklarından Baylan Pastanesi ve Yanyalı Fehmi Lokantasına uğramaya çalıştığım gibi..



Halil Lahmacun’un gevrek, çıtır çıtır, soğanı az, yağsız etli lahmacununa memleketleri urfa’dan getirdikleri özel pul biberini de ekleyip, açık ayranlarının tadıyla birleştirdiğinizde vazgeçilmez bir yemek keyfine ulaşıyorsunuz..


Üç adetten aşağı lahmacun beni kesmez, ama üçünü de aynı anda getirirlerse lahmacun’un hamuru gevrekliğini kaybeder ve soğur, bu yüzden ilk siparişi iki adet verip, üçüncü lahmacunu daha sonradan söylemeniz mantıklı olacaktır.. Ama bu söylediklerimi Halil Lahmacun’a 30-40 metre uzaklıkta olup (aklım almasada) birsürü ziyaretçisi olan zincir lahmacuncularda sakın denemeyin, midenize hamur, soğan ve donmuş et oturur, 2 gün kendinize gelemezsiniz..


Sizlere lahmacun ve ayranı mideye indirdikten sonra sattıkları pul biberlerden 1 paket alıp denemenizi tavsiye ederim, boya - katkı maddesi olmayan, acısı gayet yerinde olan bu biberi çok beğendim..

Bence en iyi lahmacunculardan olan Halil, çevresindeki isim yapan eski kebapçı, yeni lokantalar gibi kendini bitiren lezzet duraklarından biri olmadı.. Lahmacun seviyorsanız Halil Lahmacun’dan kesinlikle mutlu ayrılacaksınız..


TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 11 TL @ Eylül 2011 )

Lahmacun (3 Adet)
Açık Ayran



Güneşlibahçe Sokak No:26/A Kadıköy / İSTANBUL

Tel: 0216 337 01 23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...