Benim için Ankara seyahatlerinin en güzel tarafı Aspava yiyebilecek olmaktır.. Yıldız Beyi'ne doğru yola çıkmışken sevgili ablamın da tavsiyesi ile Esat'ta dizilmiş sıra sıra Aspava mekanlarının 2 paralelinde, girdikten sonra soğan kasalarıyla karşılaştığınız salaş mı salaş bir Adana kebapçısında buldum kendimi; Efsane Prof. Sadık Usta!
Adana Kebap siparişimi çok da büyük beklentilere girmeden verdim, yanında da şalgam suyu söyledim.. Sadık Usta'da kebaplarını benzer mekanlar gibi önceden yüzlerce kebap dizip, dolapta bekletip sunmuyor, sipariş üzerine şişe diziliyorlar..
Pek zaman geçmeden masaya baharatlı soğan, salata ve nar ekşili baharatlı pişmiş soğan servis edildi. Neyse ki bu sefer Ankara'ya iş için değil aile ziyareti için geldiğimden soğanın dibine inebildim..
Nar ekşili ve baharatlı pişmiş soğan enfes.. Özellikle daha çok pişmiş, küçük olanları seçerek suyuna bandırıp yemenin keyfi müthiş.. Tam bu tattan ötürü nar ekşileri iyiymiş diyecekken çatalımı bence mekanın en sağlam lezzeti olan salatasına daldırdım..