SAYFALAR

İsmet Baba / Kuzguncuk - İSTANBUL


Düşünün; İstanbul’un – boğazın tam ortasında, bir yalı balkonu misali denizin üstündesiniz ve Boğaziçi köprüsüne, Çırağan’a karşı 60 yıllık bir mekanda, makul sayılabilecek bir fiyata rakı balık keyfi yapıyorsunuz.. Hayaldi gerçek oldu; İsmet Baba!


Başta Hürriyet olmak üzere bu tarz sıralamalar yapan her gazetenin ilk 10 balıkçısı arasında bulunan İsmet Baba bence Anadolu yakasının en iyi balıkçısı.. Salaş ortamı ve manzarası ile insana fazlasıyla keyif veriyor..



Dondurmacı Yaşar Usta / Bostancı - İSTANBUL

Methini yıllarca duymama rağmen bir Modalı olarak inatla gitmedim, denemedim, nasılsa Ali Usta’dan daha iyi olamazlardı, adam akıllı dükkanları bile yokmuş zaten, diye düşünüyordum; ta ki Dondurmacı Yaşar Usta’nın meyveli dondurmalarını tadana kadar.. Hakkı Devrim temalı Vodafone reklamı gibi oldu :P


Bostancı’da gösteri merkezi & lunaparkın çok yakınındaki bir fırın önünde kurulmuş dondurma tezgahında, şanslıysanız 50 kişi sıra bekleyerek ulaştığınız Yaşar Usta’nın dondurması sırada geçirdiğiniz her saniyeyi, her dakikayı kesinlikle hak ediyor..


Birçok yiyecek kendini fotoğraflarla anlatır bu sayede kelimeler ile çok uğraşmanıza gerek kalmaz, takip ediyorsanız ben de bu yola çok başvurdum bugüne kadar :) ama dondurma öyle değil, hepsi aynı gözüküyor; tadana kadar..


Dondurmacı Yaşar Usta’yı en doğru şekilde anlatmaya çalışacağım; bildiğimiz maraş usulü değil, klasik sütlü dondurma da değil, gelato ile alakası yok, kelimenin tam anlamıyla sorbe! Hem de o lüks restoranlarda yemekler arasında sunulanların bile üstünde bir lezzet ve kalitede.. Çeşitler ise müthiş; Tahinli, Kırmızı Erikli, Tarçınlı, Beyaz Çikolatalı, Beyaz Dutlu, İncirli ve bu özel lezzetlerin yanında klasiklerin tümü..!


Hazır sıcaklardan bunalmışken atlayıp Dondurmacı Yaşar Usta’nın İstanbul Bostancı, Levent veya Balıkesir’deki şubelerinden birine gidin, taklitlerinden de sakının :) pişman olmayacaksınız..

Ekspres İnegöl Köftecisi / Kadıköy - İSTANBUL

Kadıköy çarşısında bulunan lezzet durakları yazılarıma bir tane daha ekliyorum.. Evet, semtimi biraz kayırıyorum ama burada yazılmayı bekleyen o kadar çok başarılı mekan var ki; bir süre daha Kadıköy ile muhatap olacaksınız gibi gözüküyor :)


Ekspres İnegöl Köftecisi’nin hikayesi Bulgar göçmeni Ali Bey’in 1930 yılında ailesi ile birlikte Bursa’ya taşınması ile başlıyor.. Mesleği işin erbaplarından öğrenen Ali Bey 1963 yılında kendi köftecisini Ankara’da açtıktan kısa süre sonra üne kavuşuyor ve daha sonra İstanbul şubelerini hizmete alarak 90’lı yılların başında lezzetleriyle buluşmamı sağlıyorlar :)


Masaları her daim dolu olan Ekspres İnegöl Köftecisi gerçekten ekspres bir servis ile hizmet veriyor, bu sayede müşteri sirkülasyonu da en üst düzeyde oluyor.. Dışarıdan ufak gözüken mekanda yeterince masa olduğu için biraz önce bahsettiğim hızlı servis ile yer bulma sıkıntısı çok çekmiyorsunuz..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...