SAYFALAR

Carl's Jr. / Cevahir AVM - İSTANBUL

Yakın zamanda bana göre İstanbul'un en gereksiz AVM'si olan Cevahir'e gitmek zorunda kaldım.. Neyse ki yanımda "yemek yemek" konusunda profesyonel ve bilgili bir IRONMAN vardı da daha önce tatmadığım bir lezzeti deneme fırsatı buldum; Carl's Jr.!


Mc Donald's ve Burger King'den az pahalı, Dükkan Burger ve Burger House'dan çok daha ucuz menüsü ve menü görselleri beni gerçekten etkiledi.. Bi Buçuk veya Dükkan Burger'de yediğim hamburgerleri neredeyse Mc Donald's fiyatına alabilecek olmanın hayali ile IRONMAN'in tavsiyesi ile "Super Star Menu" beklemeye başladım..


Bize numara verdiler ve konforlu masalarımıza geçtik.. Boş bardaklarımız ile içecek standına gittik ve içeceklerimizi kendi istediğimiz şekilde buzunu, limonunu ayarlayarak aldık.. Bu gerçekten hoşuma gitti..


Milka Şarküteri / Moda - İSTANBUL



Kurucusu Natof ailesi tarafından 1885 yılından bu yana Moda’da hizmet vermekte olan Milka şarküteri, çocukluğumda Türkiye’de bulamadığım Haribo, bugünlerde de Oreo için uğradığım bir durak..








Milka'da tabii ki sadece abur cubur satmıyorlar, İstanbul’un benim bildiğim kadarıyla en eski şarküterisi olan Milka’da jambon, sosis, salam, pastırma, kurutulmuş et, yerli ve yabancı (Fransa ve Hollanda’dan) her çeşit peynir ve özellikle deniz mahsullerinden hazırladıkları müthiş mezeler bulunuyor..



Her şey hoş ama konu fiyatlara geldiğinde Milka insanı alış veriş yapmaktan biraz korkutuyor.. Benim için atıştırmalık – hazır tatlı konusunda 1 numara olan ama eşim tarafından “çikolata kaplı Negro” diye tanımlanan bir paket Oreo için 17 TL (Eylül 2011) vermek adamın biraz içine oturuyor.. Maddi olarak hazırlıklı gitmenizde fayda var..


Moda Caddesi 112, Moda – Kadıköy / İSTANBUL

Tel: 0216 337 35 31

Bi Buçuk Ekspres / Batı Ataşehir - İSTANBUL

Bi Buçuk her akşam iş dönüşü önünden geçip denemeyi düşündüğüm franchise'lardan biriydi, burayla ilgili beklentim çok yüksek değildi ama Bi Buçuk gerçekten çekici bir isim, özellikle de yorucu bir günün ardından açlıktan başı dönen biri için :)




Mekan dizaynı iç açıcı ve konforlu gözükse de masaların tam üstünde ifade odalarındaki (sanki çok bulunmuşum gibi) ışıklara benzer aydınlatmanın gözünüzün içine girmesi rahatsız ediyor. Çektiğim fotoğraflar için iyi oldu ama :)




Başlangıç olarak soğan halkası, ana yemek olarak ta ekstra karamelize soğanlı Chef's Burger siparişi verdim.. Soğan halkaları her yerde servis edilen dondurulmuş ve lezzetsiz muadillerine göre çok iyiydi..





Bi Buçuk tatma imkanı bulduğum Chef's Burger ile en az Dükkan Burger kadar başarılı, Jumbo Burger'e de yaklaşabilen bir hamburger sunmayı başarmış.. Baharatlı eti ve lezzetli ekmeği, yanında sundukları coleslaw ile patates gerçekten denemeye değer bir kombinasyon oluşturmuş..



Ottoman Antakya Antep Mutfağı / Gebze - KOCAELİ

Adından da anlaşılacağı gibi çeşitli Osmanlı ve yöresel mutfaklara ait yemekler ile kebaplar sunan Ottoman Antakya Antep Mutfağı’nın Gebze Center AVM’deki şubesini ziyaret etme imkanı buldum..

Sunulan yemekler gerçekten iştah açıcı görünüme sahipler, insan hepsinden sipariş vermek istiyor..


Başlangıç olarak yuvalama siparişi verdim, ne çorba veya başlangıç olarak kadar basit ne de ana yemek kadar komple bir yemek yuvalama, açlıktan midesi kazınan için ilaç :)



Dönerci Celal Usta / Ümraniye - İSTANBUL


Döner, özellikle de İskender söz konusu olduğunda benim için hayat durur.. En çok sevdiğim, asla vazgeçemeyeceğim İskender'i de her yerde yemem, döner konusunda ise daha az seçiciyimdir..


Dönerci Celal Usta birçok kişi tarafından tavsiye edilen bir duraktı, ilk fırsat bulduğumda da gittim, tek seferde hem döner porsiyon, hem de iskender yeme imkanım olmadığından Dönerci Celal Usta'yı "görev aşkıyla" iki gün üst üste ziyaret ettim :)



Salata, lavaş, turşu özellikle porsiyon ve ekmek arası döner yiyecekler için garnitür olarak masaya getiriliyor, açlıktan midesi kazınanlar da lavaş arası bunları yiyebiliyorlar.. Benim gibi :)


Sushico / Palladium AVM - İSTANBUL

Gerçek bir Çin yemeği, benim deyimimle ejder çorbası :)

Sushico, Chinese in Town ve benzeri restaurantların Çin yemeklerini olabilecek en maksimum düzeyde Türk’leştirdiğini, soslarından pişirme şekillerine kadar basitleştirdiklerini, daha önce gerçekleştirdiğim Çin seyahatlerinde keşfetme imkanı buldum..




Ancak Sushico’nun Shangai Chicken’ı (bolca soya sosu ekledikten sonra) farklı bir tat olarak belirli zamanlarda insanın canını çektirecek cinsten..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...